Annons
Annons


Chokladkaka med schweizernötstopping

Med schweizernöt blir den här chokladkakan hur god som helst!


kaka med schweizernötstopping och bär

En riktig höjdarkaka. Färska bär är gott till!

Chokladkaka

10–12 bitar
Tid: ca 50 min

150 g mörk choklad
150 g rumstemp smör
2 dl socker
4 ägg
2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver

Topping:
1 1/2 dl vispgrädde
200 g schweizernötchoklad

Annons

Garnering:
ca 2 dl hallon/blåbär eller valfria bär
mynta

1. Smält chokladen i en skål över sjudande vattenbad, eller i mikron. Låt svalna något.
2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Vänd ner chokladen. Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ner i smeten under omrörning.
3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten, ca 22 cm i diam. Grädda i 175°, 25–30 min, bara tills den precis har stannat. Låt svalna i formen.
4. Topping: Hetta upp grädden och dra kastrullen från värmen. Rör ner hackad nötchoklad tills det blandats. Häll allt över kakan. Låt stelna svalt eller i kyl. Strö över bär, garnera med mynta. Servera med vispad grädde.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(114)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…