Annons
Annons


Klart på en kvart – mumsig dessert

En liten nypa chili ger chokladen karaktär och spännande ton. Denna dessert gör du supersnabbt och låter stelna i kylen. Bara att ta fram och servera med bär.


Bär är perfekt topping till chokladmousse med chili.

Bär är perfekt topping till chokladmousse med chili.

Chokladmousse med chili

Tid: 15 min
4 port

 150 g mörk choklad av god kvalitet
3 dl vispgrädde
1 nypa chiliflakes
1 äggula
1 påse valfri färsk/ frusen bär/fruktmix, ca 200 g
Tillbehör: citronmeliss, ev vispad grädde

Annons

1. Smält hackad choklad med halva mängden grädde och stött chili. Låt svalna något.

2. Vispa resterande något rumstempererade grädde fluffig. Rör ner äggulan. Vänd ner den ljumma chokladen och blanda försiktigt.

Gilla Allas.se på Facebook

3. Häll upp i vackra glas och låt stelna i kyl. Vid servering toppas moussen med bärmixen. Garnera med citronmeliss. En klick extra grädde är gott till.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(21)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…