Annons


Glutenfria chokladmuffins med toscatopping

Baka Ulrikas saftiga muffins toppade med nöt- och mandeltosca. Bara att röra ihop och klicka ner i formar. Grädda – vips så har du nybakat på en halvtimme.


Musmsiga chokladmuffins med nöttosca.

Chokladmuffins med toscatopping

446 kcal/muffins
6 st
30 min

100 g kokosolja
3 dl mandelmjöl
3 ägg
4 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl sukrin

Topping:
1/2 dl mandelspån
1/2 dl hackade pekan- och hasselnötter
1 msk flytande honung

Annons

1. Smält kokosolja i en kastrull och dra åt sidan. Blanda ner mandelmjöl, ägg, kakao, bakpulver och sukrin.

2. Fördela smeten i muffinsformar. Toppa med mandelspån och hackade pekan- och hasselnötter.

3. Ringla över lite honung och grädda muffinsen i 15–20 minuter i 200°.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson


(8)
(0)



Annons


Annons

Laddar nästa sida…