Annons
Annons


Baka mumsiga munkar

Bjud på egenhändigt fixade frasiga munkar. Chokladtopping och pastellfärgat strössel gör dem barnsligt goda. Tänk på att oljan inte får vara för varm, då blir munkarna klara för snabbt och ogräddade i mitten.


Jisses så gott med hembakta munkar!

Jisses så gott med hembakta munkar!

Chokladmunkar med pärlströssel

12 st

40 g smör
1 1/4 dl mjölk
25 g jäst
1/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
1 äggula
5 dl vetemjöl special
1 liter frityrolja

Glasyr:
100 g mörk choklad
1 dl grädde

Annons

Garnering:
strössel

1. Smält smöret med mjölken och låt det bli 37°. Smula ner jästen i en bunke. Häll över den varma mjölken och rör ut jästen. Tillsätt socker, vaniljsocker, salt och äggula. Blanda till sist ner mjölet till en smidig deg. Jäs i 30 min.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Dela degen i 12 bitar. Rulla ut och tryck ihop ändarna till en ring.

3. Häll oljan i en kastrull och sätt på värmen. Lägg i en bit vitt bröd. När brödet blir gyllenbrunt är oljan klar att använda. Lägg i en munk i taget och fritera tills de är gyllenbruna. Ta upp de nyfriterade munkarna med hålslev.

4. Smält chokladen med grädden och blanda. Doppa munkarna i glasyren och strö över strössel.

Av Fia Arosenius Ahlanzberg
Foto: Carin Pålsson

Baka munkar med vaniljfyllning. Klicka HÄR

LÄS OCKSÅ


(35)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…