Annons
Annons


Choklad och apelsin – bästa smakkompisarna

Lättbakat och supergott för fikasugna. På mindre än en halvtimme fixar du den här suveräna rulltårtan fylld med apelsinkräm.


Ny fikafavorit!

Ny fikafavorit!

Chokladrulltårta med apelsinkräm

12–15 skivor
Tid: ca 25 min

Botten:
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

Fyllning:
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl florsocker
1 äggula
2 1/2 msk outspädd apelsinjuice
finrivet skal av 1/2 apelsin

Annons

1. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda resterande ingredienser och sikta ner i äggsmeten. Bred ut smeten på bakpappersklädd långpanna. Grädda i 225° ca 5–7 min.

2. Stjälp upp kakbottnen på sockrat papper och dra försiktigt av papperet den gräddats på. Lägg en fuktig handduk över och låt kallna.

3. Rör smör och florsocker poröst. Rör ner äggula, apelsinjuice och skal. Bred fyllningen på kakan och rulla ihop med hjälp av papperet. Ställ kallt en stund före servering.

AV MARIANNE LILJENBERG
FOTO: OLOF ABRAHAMSSON

Läs också: Här hittar du ALLA våra rulltårtor!


(0)
(3)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…