Annons
Annons


Chokladrutor med romrussin

Perfekta läckerbitar som är enkla att göra. Choklad och romrussin är en är en läcker smakkombo lika ljuvligt som dessert eller till fika. Klart på en halvtimme!


chokladrutorca 36 små rutor
Tid: ca 35 min
1 dl russin
1/2 dl rom
200 g mörk choklad (gärna med 60–70 procent kakaohalt)
75 g smör
1 1/2 dl socker
2 dl grädde
2 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
Tillbehör:
vispad grädde
blåbär
citronmeliss
1. Lägg i bakplåtspapper i en form, ca 22×22 cm. Tips! Gör en form av bakplåtspapper, häfta samman hörnen, men den bör stå i en form ändå.
2. Blanda russinen med rom och låt dra.

Annons

Smält hackad choklad med smöret i en skål över sjudande vattenbad.
3. Ta upp skålen, rör ner socker och grädde. Vänd ner siktat mjöl och lätt vispade ägg och rör om. Blanda sist ner avrunna russin men spara romlagen.
4. Häll smeten i formen, grädda i 175°, 20–25 min tills den precis stelnat. Låt kallna i formen, nagga och häll över romlagen. Skär upp i rutor, garnera med vispad grädde och blåbär och citronmeliss.


(19)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…