Annons
Annons


Chokladtårta med kolakräm

Salta jordnötter ihop med kola, choklad och physalis på toppen fick juryn på fall. Pia Kerstisdotters ljuvliga skapelse blev en av de fem vinnarna i Allas chokladkakstävling.


Krämig gott med härliga smakkombinationer.

Krämig gott med härliga smakkombinationer.

 

Chokladvinnare!

ca 10 bitar
Tid: ca 45 min + tid för chokladen att stelna

Kakbotten:
100 g smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 msk snabbkaffepulver
1 1/2 dl vetemjöl

Annons

Fyllning:
1 burk karamelliserad kondenserad mjölk, 397 g
1 1/2 dl salta jordnötter
100 g mörk choklad

Garnering:
physalis

1. Botten: Smält smöret, vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda vaniljsocker, salt, kakao, kaffepulver och vetemjöl. Sikta ner blandningen under omrörning i smeten. Blanda ner det smälta smöret.
3. Häll upp smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter. Grädda i 175 ca 20 min. Låt svalna.
4. Bred över den karamelliserade krämen och strö på jordnötterna.
5. Smält hackad mörk choklad i en skål över sjudande vattenbad. Ringla chokladen över och låt stelna, gärna i svalt några timmar. Garnera med physalis.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Pia Kjerstisdotter
Uppbakat av: Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 


(0)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…