Annons
Annons


Kondisfina muffins

Fyll med bär, toppa med frosting av vit choklad och färskost. Tips: Ställ muffinsformarna i en muffinsplåt eller använd dubbla formar – för snyggast resultat.


Kalasgott - och fint!

Kalasgott – och fint!

Chokladtoppade bärmuffins

14 st
Tid: 60 min

100 g smör
2 dl strösocker
1 dl crème fraiche
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
250 g färska bär, t ex hallon och björnbär

Annons

Topping:
200 g vit choklad
300 g färskost
färska bär, t ex björnbär och hallon

Baka ännu mer muffins. Klicka HÄR »

1. Vispa smör och socker poröst. Blanda ner crème fraiche. Rör i ett ägg i taget. Blanda i vaniljsocker, mjöl och bakpulver. Rör till sist ner bären.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Fyll muffinsformar till 3/4 med smet. Grädda kakorna mitt i ugnen i 175° i ca 25 min. Låt svalna.

3. Topping: Smält chokladen över ett vattenbad. Rör samman choklad och färskost och fyll det i en sprits. Fördela toppingen på muffinsen. Lägg ett bär på toppingen.

AV FIA AROSENIUS AHLANZBERG
FOTO: CAROLINE TENGEN


(16)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…