Annons
Annons


Christer Björkman: Det är lekfullt och spretigt!


christer-bjorkman

När alla artisterna i årets Melodifestival presenterades träffade Festival-Johanna Christer Björkman och passade på att fråga om årets startfält, kritiken som Melodifestivalen fått och om nyheten med sju artister istället för åtta i deltävlingarna.

Annons

Du har ju jobbat med årets låtar ett tag. Vad säger du om årets startfält nu när de är presenterade?

– Förut har de ju bara varit post-it lappar för mig, i olika färger så att jag se vilket temperament låten har. Det är först nu när jag ser dem så här, grupp för grupp, som det blir ”på riktigt”. Och då får jag en väldigt härlig känsla av att det här känns väldigt lekfullt, varmt, roligt och spretigt.

Jag håller med om att det är spretigt.

– Så ska det ju vara, det ska finnas något för alla och det har vi lyckats med tycker jag.

Jag har sett att ni fått lite kritik för artisterna kommer lite från samma ”sfär” år efter år och någon undrade om det var slut på Melloartister i Sverige. Hur bemöter du det?

– Jag tycker inte att jag behöver bemöta det. Det här är en tävling för svensk populärmusik. Och det är en ganska litet land. Totalt är 38 artister med i år, 26 av dem är helt nya artister i Melodifestivalen, alltså två tredjedelar nya artister. Jag tycker det räcker som svar.

– Det här är ju inte en talangtävling, det ska vara en blandning av nya artister och stjärnskott, men även med etablerade artister och rävar som varit med tidigare. Vi har en väldigt stor tv-publik som vill känna igen sig så jag kan inte riktigt ta till mig av den kritiken måste jag säga.

I år är det sju artister istället för åtta i varje deltävling, vad vill ni uppnå med det?

– Hela det resonemanget började runt ett resultat som vi fick i en marknadsundersökning. Folk upplevde att det saknades en spontanitet i programmen, att de kändes forcerade och väldigt lite som liveprogram.

– Och det är väldigt tight. Programledarna måste hela tiden hålla sig till manus och hålla tiden. För att skapa lite mer andrum i programmen så behövde vi ungefär fem minuter

– Vi tror inte att det blir ett sämre program när det är ett bidrag mindre.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…