Annons
Annons


Christer Björkman: Det här är historiskt!

Så här säger Måns Zelmerlöw och Christer Björkman om vinsten i Eurovision Song Contest.


mans-vinner-eurovision

Foto: Andres Putting (EBU)

– Jag är så fantastiskt glad! Det är en dröm som har gått i uppfyllelse. Det ligger väldigt mycket arbete bakom och jag vill tacka svenska folket som har backat upp mig så fint. Det här är det roligaste jag gjort, säger Måns Zelmerlöw.

Annons

Delegationschefen Christer Björkman är också mer än nöjd.

– Det här är ett historiskt ögonblick – det är andra gången inom loppet av tre år som Sverige vinner. Vi är nu ensamma om att ha vunnit tävlingen sex gånger, endast Irland klår oss där med sina sju segrar.

– Vinsten var inte helt självklar, men jag är inte heller förvånad – Sverige var ett av de favorittippade länderna. ”Heroes” är en otroligt stark låt med ett unikt uttryck och Måns gör det galet bra, säger Christer Björkman.

SVT:s VD, Hanna Stjärne ser fram emot att arrangera Eurovision Song Contest 2016.

– Stort grattis Måns Zelmerlöw – du är inte bara Sveriges hjälte utan hela Europas. Jag är så glad och stolt över SVT och alla inblandade som har visat världsklass ikväll, både musikaliskt och tv-mässigt. Nu firar vi Måns och börjar direkt planeringen av nästa Eurovision. Det blir ett kärt besvär att bjuda hela Europa på en magisk musikshow i Sverige 2016, säger Hanna Stjärne.

I dag, den 25 maj, firas Måns Zelmerlöw av hans hemstad Lund. Firandet sänds klockan 18:00-18:30 i Svt1.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…