Annons
Annons


Christine Meltzer leder Dansbandskampen


_DSC8925.JPG

Christine Meltzer - från Melodifestivalen till Dansbandskampen. Foto: Carl-Johan Söder/SVT

Det blir Christine Meltzer som leder SVT:s stora lördagsnöje Dansbandskampen i höst. Programmet, som i år direktsänds från Nya Parken i Norrköping, har också fått ett nytt regelverk. Tio band är med från start, ett röstas ut varje vecka och tre band tävlar i finalprogrammet, då ett band koras till Sveriges bästa dansband 2010.

Annons

Christine Meltzer, som vi senast såg som en av tre programledare i årets Melodifestival, är förväntansfull:

– Det känns verkligen jättekul att få leda Dansbandskampen 2010. Extra roligt att få ta över en sådan stor tittarsuccé. Ska även bli roligt med de nya reglerna som ger tittarna möjlighet att lära känna banden på ett djupare sätt. Dessutom så älskar jag ju svensk musik, säger Christine om sin nya roll.

Nytt regelverk

I årets kamp medverkar tio dansband redan från starten, lördagen den 16 oktober. Banden spelar, tittarna röstar och det band som fått minst röster får lämna tävlingen. I följande program tävlar de nio resterande banden och så vidare. I slutet av det åttonde och näst sista programmet har två band kvalificerat sig till finalprogrammet. I finalen tävlar även en av tittarna framröstad joker. Jokern får tittarna välja bland alla de band som tävlat under säsongen.

Nytt för i år är också att en dansbandsexpert och ytterligare en person finns med som kommentatorer. Kommentatorerna, som ersätter den tidigare juryn, kommer att presenteras vid ett senare tillfälle.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…