Annons
Annons


Gifflar med citronkräm

Mumsigt sommargoda gifflar med citronfyllning. Pensla med smör och doppa i socker. Ljuvligt!


Lemon curd passar perfekt som fyllning.

Lemon curd passar perfekt som fyllning.

Krämigt gott

24 st
Tid: 1 tim och 30 min

25 g jäst
100 g smör
2 dl mjölk
3/4 dl strösocker
1 krm salt
2 äggulor
6–8 dl vetemjöl
ägg till pensling

Fyllning:
ca 1 1/2 dl lemon curd

Annons

Garnering:
smält smör
socker

1. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken. Låt allt bli ca 37°, lös upp jästen med lite degspad och tillsätt resterande.

2. Rör ner socker, salt och äggulor. Vänd ner ca halva mjölmängden och tillsätt resterande lite i taget till en lös men smidig deg. Jäs övertäckt i ca 40 min.

3. Dela degen i tre delar och kavla ut varje till en rund kaka, ca 30 cm i diam. Skär varje kaka i 8 snibbar. Lägg en liten klick lemon curd i basen på varje snibb och rulla ihop till gifflar. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Jäs övertäckta tills degen reser sig igen efter lätt tryck, ca 30 min.

4. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i 225°, 8–10 min. Vid servering: Pensla gifflarna med smält smör och doppa dem i socker.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Anders Norrsell


(57)
(27)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…