Annons
Annons


Suverän citronkaka med vallmofrön

Frisk citron sätter ljuvlig smak på den här mjuka kakan. Lättbakad och supergod med med blå vallmofrön.


Saftigt gott och lättbakat.

Saftigt gott och lättbakat.

Citronkaka med vallmofrön

8–10 skivor
Tid: ca 1 tim

 

150 g smör
2 dl strösocker
3 ägg
rivet skal och saft från 1 citron
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2–3 msk blå vallmo

 

1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner citronriv och -saft.

Annons

2. Blanda mjöl, bakpulver och vallmofrön. Sikta ner det i smeten under omrörning.

3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 45 min. Prova med sticka. Låt svalna något och stjälp upp kakan.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(58)
(1)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…