Annons
Annons


Ulrikas påskgoda citronmarängpaj

Superläcker citronmarängpaj på Ulrikas härliga hälsovis. Fikagott när du vill äta glutenfritt utan snabba kolhydrater.


Påskdröm med maräng på toppen.

Påskpaj med 
citron och maräng

726 kcal per port
6 bitar
1 timme

Pajskal:
100 g smör
4 dl mandelmjöl
1 1/2 dl rismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 krm salt
1 msk kallt vatten
1 ägg

Citronfyllning:
125 g smör
2 citroner, finrivet skal 
och saft
3 ägg
1/2 dl agavesirap

Annons

Marängtopping:
2 äggvitor
1 dl agavesirap

1. Tärna smöret och lägg i en bunke. Blanda ner alla ingredienser till pajskalet och forma till en jämn deg. Tryck ut den i en pajform med avtagbar kant, 24 cm i diam, och ställ in i frysen 15 min.
2. Förgrädda pajen i 175°, 
15 min. Gör under tiden fyllningen: Smält smöret i en kastrull. Låt svalna och blanda ner övriga ingredienser. Vispa till en jämn smet.
3. Ta ut pajskalet och sänk ugnsvärmen till 125°. Häll fyllningen i pajskalet och sätt in i ugnen igen i 30 min. Låt svalna.
4.   Vispa äggvitorna till ett fast skum. Tillsätt agavesirapen och vispa ytterligare en stund. Lägg marängen i en spritspåse och klicka ut toppar på pajen.
5. Använd en brännare så att marängen får en gyllenbrun färg eller ställ in på grill i ugnen i 2 min.

Av Ulrika Davidsson
Foto: Malte Danielsson

Prova också: Ulrikas härliga chokladgodis

Vill du gå Ulrikas Kickstart kurs online? Färdiga menyplaner och inköpslisor! Enkla och goda recept! Klicka här för att läsa mer!


(73)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…