Annons
Annons


Härliga citronrutor

Baka i långpanna så får du rutorna som räcker till många. Extra gulliga med färskosttopping och hallon.


citronrutor

30 rutor
Tid: ca 1 tim + tid för att stelna

 4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 1/4 dl strösocker
175 g smält smör
1 rumsvarmt ägg

Fyllning:
350 g naturell färskost av philadelphiatyp (ej light)
2 dl vispgrädde
finrivet citronskal och saft från 1 1/2 citron
1 1/4 dl strösocker
3 ägg

Annons

 Garnering:
ca 30 hallon

1. Klä en långpanna, ca 20×30 cm stor, med bakplåtspapper.

2. Blanda mjöl med bakpulver och lägg i en matberedare, häll i socker. Häll i det smälta smöret och sist ägget, blanda snabbt till en deg.

3. Tryck ut degen i formen, grädda i 175° i ca 15 min. Ta ut formen och sänk värmen till 150°.

4. Vispa snabbt färskost, grädde, citronskal och -saft och socker. Häll i äggen sist. Häll blandningen över kakbottnen och grädda i 25–30 min. Kakan ska inte vara helt fast. Låt kakan svalna något och ställ i kyl för att stelna i 1–2 tim.

5. Skär i rutor och garnera med hallon.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Erik Karlsson


(25)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…