Annons
Annons


Citrusgott!


Helfestlig dessert med marängtopp!

4 port
Tid: 25 min + minst 1 tim i frys

4 halvor blodgrape eller 4 apelsiner
ca 4 dl vaniljglass eller valfri
2 äggvitor
3/4–1 dl strösocker
florsocker

1. Skeda ur fruktköttet ur grapefrukterna. Spara det och skär rent skalen. Blanda fruktköttet med glassen och fyll skalen. Sätt in dem i frysen väl övertäckta fram till servering. Om apelsiner används, skär bort lite skal i botten så att de står stadigt (Obs! Utan att ta hål). Skär bort fruktköttet och spara fina bitar att blanda med glassen. Tillred som ovan.
2. Vid servering: Ta ut fruktskalen ur frysen. Vispa äggvitorna till hårt skum i en ren och torr skål. Tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning till en blank och tjock massa. Spritsa eller klicka marängen över citrusfrukterna. Sätt in genast på 250° i övre delen av ugnen så att de får lite färg. Passa noga!
3. Servera genast.

Annons

Tips! Du kan även blanda i hackad choklad, nötter/mandel eller smaksätta med punsch.

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(2)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…