Annons
Annons


Cleeses klassiska hotellägare tillbaka

Premiärsäsongen av ”Pang i bygget” sändes i SVT första gången i juli 1976. Nu är den inkompetenta hotelldirektören Basil Fawlty och hans hustru Sybil tillbaka i SVT1 tillsammans med sina trotjänare Polly och Manuel.


Basil Fawlty (JOHN CLEESE), Manuel (ANDREW SACHS), Sybil Fawlty (PRUNELLA SCALES) och Polly (CONNIE BOOTH) Foto: Brian Moody/RADIO TIMES

Basil Fawlty (John Cleese), Manuel (Andrew Sachs), Sybil Fawlty (Prunella Scales) och Polly (Connie Booth)
Foto: Brian Moody/Radio Times

Den högst olämplige och tydligt maniske brittiske hotellägaren och direktören Basil Fawlty (John Cleese) är inte bra på sitt jobb. Han är intolerant, oförskämd och paranoid. Dessutom är han ständigt under verbal – och ibland även fysisk – attack av sin synnerligen ohjälpsamma fru Sybil Fawlty (Prunella Scales) och hindras jämt av den inkompetente spanske servitören Manuel (Andrew Sachs). Den enda trösten direktör Fawlty verkar ha är hembiträdet Polly (Connie Both).

Skrev tillsammans

Manus till den första säsongen av ”Pang i bygget” skrev John Cleese och Connie Both tillsammans, som under denna period också var gifta. Serien är regisserad av John Howard Davies.

Annons

Serien som visas i SVT under sommaren är en nyrestaurerad klassiker av de sex första avsnitten.

Fjäskar för överklassen

I första avsnittet, A Touch of Class, fjäskar Basil för hotellgästen lord Melbury för att hotellet ska locka till sig gäster från överklassen. Men lord Melbury är inte den han utger sig för att vara.

Pang i bygget: Tisdag 23 juni, kl 22.30 i SVT1


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…