Annons
Annons


Currykyckling med blomkålsris

Laga favoriten kyckling i curry på snabbt vis. Servera med gott och GI-vänligt blomkålsris som du kokar på en minut!


Middag ala 11

Så gott med curry!

 

Kyckling i currysås med blomkålsris

4 port
Tid: 20 min

600 g kycklingfilé
1 tsk salt
1 tsk hela vitpepparkorn
1 gul lök i klyftor
1 tärning hönsbuljong
2 msk smör
1/2–1 msk curry
2 dl crème fraiche
salt, peppar
1 blomkålshuvud
300 g ärter

Annons

1. Skär kycklingen i mindre bitar och sjud i kokande vatten med salt, pepparkorn, lök och buljongtärning, ca 8 min.
2. Sila buljongen. Smält smöret i en kastrull och fräs curryn. Tillsätt crème fraiche och 2 dl buljong. Koka upp och lägg ner köttbitarna. Smaka av med salt och peppar.
3. Riv blomkålen på rivjärnets stora hål. Sjud 1 min i kokande saltat vatten.
4. Servera kycklingcurryn med kokt blomkålsris, gröna ärter och tomater.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Eva Boström
Foto: Kent Jardhammar

Köp Leif Mannerströms kvalitetsstekpanna till förmånligt pris från oss!

stekpanna

 

LÄS OCKSÅ


(86)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…