Annons
Annons


Cykelns dag!


Lördag den 11 maj blir det öppet hus hos landets cykelfackhandlare, som gått samman kring Cykelns Dag, en manifestation för cyklandets positiva effekter på hälsa, miljö och välbefinnande. Lokala cykelhandlare i hela landet bjuder på nyheter, rådgivning och festliga inslag.

Annons

Den svenska cykelfackbranschen samlas gemensamt imorgon lördag kring en nationell årlig cykeldag – Cykelns dag, som en manifestation för tvåhjulingen.

– Det blir en dag till cykelns ära, och ett startskott för våren och för cykelsäsongen. Butikerna har öppet extra länge, man kan titta på årets nya cykelmodeller och träffa lokala cykelprofiler, säger Joakim Stenberg, projektledare för Cykelns Dag.

För cykelfackhandeln blir Cykelns Dag ett gyllene tillfälle att visa upp sig från sin allra bästa sida, demonstrera nya cykelmodeller och tillbehör:

– I cykelfackhandeln finns massor av kunskap, som man gärna delar med sig av till den växande skaran cykelintresserad allmänhet. Det är också ett bra sätt att visa var man köper riktiga kvalitetscyklar, av kunniga fackmän.

Målsättningen med Cykelns Dag är enligt Joakim Stenberg också att öka kunskapen om cyklar och lyfta fram cyklisten och cykling som goda exempel:

– Cykling är inte bara roligt, det har också positiva effekter för hälsa och miljö, och det vill vi också lyfta fram.

Cykelns Dag ska bli en årligen återkommande manifestation enligt Joakim Stenberg:

– Vi tänker att den här dagen ska bli en samlande kraft för hela cykelbranschen och den naturliga starten för cykelsäsongen varje år.

OBS! För program, öppettider och innehåll under Cykelns Dag hos lokala cykelfackhandlare, se annonsering i dagspress.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…