Annons
Annons


Cykla med Allas på Mors dag!


cykellopp i hela Sverige

Var med i Allas Cykel-TUR.

Nästa söndag är det åter dags för Allas Cykel-TUR! Överraska på Mors dag med en härlig utflykt i det gröna. Och ta chansen att vinna en treväxlad Mustang!

Allas Cykel-TUR är ett motionslopp för hela familjen i ett samarbete mellan Allas och Cykelfrämjandet.

Annons

Alla får vara med!
På 19 platser, från Luleå i norr till Malmö i söder, anordnas det cykelslingor, korvgrillning och underhållning på Mors dag, söndagen den 29 maj. Var och en cyklar i sin egen takt, enda kravet är att det ska vara skoj! Man behöver inte ens vara medlem i Cykelfrämjandet – alla är välkomna!

– Vi tycker det är viktigt att nå så många som möjligt som har en cykel och därför bjuder vi också på medlemsavgiften för 2011 för dem som deltar i Allas Cykle-TUR, säger Bertil Karlén på Cykelfrämjandet.

Mustang Klassiker

Ta chansen och vinn en Mustang Klassiker!

Vinn en cykel
Det  behövs heller ingen föranmälan, det är bara att komma till  någon av startplatserna och anmäla sig där. Däremot gör vi så att de 25 som är först till start på varje ort får var sin liten presentpåse med lite trevligheter i och alla deltagare får chansen att vinna en treväxlad Mustang Klassiker i loppets tipstävling.

Annika Lantz bästa vän
I veckans nummer av Allas (nr 21, i butik torsdag 19 maj)  kan du också läsa en intervju med TV- och radioprofilen Annika Lantz. Hon avslöjar bland annat vem som är hennes bästa vän och att hon har fått hela sin familj att börja cykla:

– Ja, till och med minstingen Teodor som nu är fem år har börjat. Och cykelhjälm är obligatoriskt för alla i familjen. Pappa köpte min första cykelhjälm någon gång i början av 90-talet och jag har haft hjälm sedan dess.

Så gör som Annika Lantz; pumpa däcken och på med cykelhjälmen så rulla vi igång!

Allas presentpåse med tidning, vattenflaska, bodylotion och deo från Barnängens, skavsårsplåster, läppbalsam från Yves Rochers och en Wettexduk.

Härifrån går ”Allas Cykel-tur” söndagen 29 maj:

Borås
Start vid Pinocchiostatyn i centrum och mål Almenäs friluftsområde. Starttid kl 09.00–10.00. Turlängd ca 6–8 km. Korvgrillning, kul på hjul-lekar vid tjänligt väder.

Gotland
Start kl 10.00–11.00, och stopp är Österport, längd ca 8,5 km. Förfriskningar och frågetävling.

Göteborg
Samling vid Linnéplatsen kl 10.00–11.00. Ca 20 km lång slinga. Vi cyklar mot havet, där Cykelfrämjandet bjuder på grillad korv med bröd, kaffe eller te. Du kan även ta med dig något eget du gillar att grilla.

Jönköping
Start kl 10.00 och stopp vid Rocksjöbadet. Slingan är ca 20 km med bland annat korvgrillning.

Karlstad
Start Värmlands Museum kl 11.00, ca 2 mil. Frödinguppläsning vid Alsters Herrgård. I år är det 100 år sedan Gustaf Fröding dog. Besök på ångfartyget Polstjärnan. Vid starten står fjolårets vinnare av cykeln, Eva Eriksson, och visar upp sig och vinsten.

Luleå
Start kl 10.00–11.00 vid Kulturens Hus. Vi cyklar Broarna Runt utan tidtagning. Vi bjuder på korvgrillning vid Laxfisket i Gäddvik

Malmö
Start vid Stadsbiblioteket kl 10.00.

Mörarp/Helsingborg
Vi startar från Ica Supermarket Brunnen, Gustavslundsvägen 2 i Helsingborg kl 09.00–11.00. Turen är ca 20 km. Halvvägs besöker vi Kreativt Porslin & Naturblomster i Hjortshög.

Nässjö
Startplats Tennishallen kl 10.00–11.00. Cykelslingan är ca 20 km.

Stockholm norrort
Start vid P-platsen nedanför Bögs gård, Järvafältet kl 10.00–14.00. Längd drygt 1 mil. Om du tar med dig fika och något att grilla kan du avnjuta detta vid södra Översjön, i slutet av cykelturen. Cykelfrämjandet bjuder på grillglöd, senap, ketchup, och mor förhoppningsvis på bra väder.

Sundsvall
Start från stora torget vid GA-statyn kl 12.00. Tipsrunda med cykling där vi ser på den konstnärliga utsmyckningen i centrala Sundsvall. Turens längd 6,5 km.

Eskilstuna
Start kl 9.30–10.00 från Cykelfrämjandets lokal, Västergatan/Carlavägen, ca 20 km. Vid start/mål finns kartor, förfriskningar m m. Turen går förbi vackra byggnader ritade av Ferdinand Boberg, parker med kulturintresse och stort fågelliv. Vidare till Torshälla stad med kyrkomålningar av Albertus Pictor och modernare utsmyckningar av konstnären Allan Ebeling.

Stallarholmen
Start kl 9.30–10.00 från Östabadet, Selaön, ca 15 km. Vid start/mål finns grillplats, kiosk med kaffe, korv m m. Kartor för turerna kommer att tillhandahållas vid startpunkten. Vi bjuder på bananer!
Turen går via Överselö kyrka från 1200-talet i gotisk stil och Åsa gravfält med Sörmlands största bevarade järnåldersfält.

Trollhättan/Vänersborg
Startpunkter blir resecentrum i Vänersborg och stadshuset i Trollhättan kl 10.00–11.00. Turlängder är ca 12 km.

Varberg
Start kl 11.00 från Gamlebyskolans parkering, turen går till Träslövsläge, Läjet i folkmun, ca 1 mils cykling med överraskning.

Vetlanda
Start Vetlanda Torg kl 10.00. Mål Östanå, längd på turen 15 km. Vi bjuder på fika vid målet.

Växjö
Start kl 10.00–11.00, mål vid grillplats Trummens södra strand. Längden blir 8 km runt båda sjöarna.

Östersund
Start vid Västra station i Badhusparken kl 11.00. Längd på turen ca 20 km. Turen går ut på Frösön förbi Frösö kyrka med stopp på restaurang Murklan som på mors dag erbjuder stor kak-/tårtbuffé, alternativt en god lunch till bra priser.

Mer information hittar du på Cykelfrämjandets hemsida.


(34)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…