Annons
Annons


Kyckling med hemgjorda pommes

Grillad kyckling med dippsås och pommes som du gör enkelt själv!


Festivalgott! Grillad kyckling med dippsås och pommes som du gör enkelt själv!

Grillad kyckling med dippsås och pommes som du gör enkelt själv!

ca 4 port
Tid: ca 45 min

ca 1 kg stora potatis
2 msk smält smör
2 msk olja
pasta rossa-krydda från kvarn (vitlök, tomat, chili och medelhavsörter) eller chilipulver, vitlökspulver och flingsalt

Annons

Dippsås:
2 dl lätt-crème fraiche
1/2 msk tomatpuré
2 msk ketchup
färsk oregano
1 vitlöksklyfta
salt, peppar

Till servering:
grillad kyckling

1. Skrubba potatisen väl och skär i stavar. Lägg dem i kallt vatten. Ta upp och låt dem rinna av på hushållspapper.
2. Smält smöret och blanda med oljan. Lägg potatisen på en bakpappersklädd plåt och häll över smör/olja och blanda väl så att alla sidor blir täckta.
3. Mal eller strö över kryddor och flingsalt. Blanda. Grädda i 225° ca 35 min eller tills de har fått fin färg och är knapriga. Rör om då och då.
4. Blanda dippen, pressa i vitlöken, smaka av med salt och peppar. Servera till pommes, grillad kyckling och sallad.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson


(21)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…