Annons
Annons


Suverän hallonmousse


hallondessert!

Galet god dessert!

ca 4 port
Tid: ca 25 min + 1 tim i kyl

1 gelatinblad
ca 250 g hallon, gärna

frysta
2 msk socker
1 äggvita
1/2 dl socker
2 dl vispgrädde

Garnering:
vispad grädde
hallon
citronmeliss eller mynta

Annons

1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 min. Sjud samman hallon och socker i ett par min. Sila bort kärnorna. Hetta upp saften om den svalnat och tillsätt urkramat gelatinblad. Rör tills bladet smält. Låt svalna.
2. Vispa äggvitan till hårt skum, tillsätt socker lite i taget under fortsatt vispning.
3. Vispa grädden fluffig i en separat skål.
4. Rör ut hallonsaften i ca hälften av äggvitevispet. Vänd ner grädde och resterande äggvitevisp försiktigt och fördela i glas. Låt stelna i kyl ca 1 tim.
5. Garnera med grädde, hallon och citronmeliss.

Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

 


(0)
(0)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…