Annons
Annons


Dags att boka nästa semesterresa?


Även om semestern är slut och jobbet har börjat letar svensken redan efter nästa resa. Enligt en undersökning från resesöksajten momondo kollar hela 64 procent efter priser på flyg direkt efter semestern och 37 procent bokar en ny resa direkt.

Annons

Drömmen om nästa semester börjar redan nu. Många, hela 64 procent, kollar nämligen priser på resor och flyg direkt efter semestern, även om de inte planerar någon specifik semesterresa just nu. Men nästan fyra av tio bestämmer sig faktiskt för en ny semesterresa direkt och bokar.

”Vetskapen om att vi kan fly vardagens bestyr underlättar jobbiga arbetsdagar. Vi vill ha mål att jobba mot och en semestervecka utomlands är något flera av oss drömmer om. Ofta visar det sig även att våra dagdrömmar och improviserade sökningar på nätet leder till konkreta bokningar. Enligt vår undersökning är det så många som 37 procent som går från dröm till beslut, de bokar en ny semester direkt”, säger Lasse Skole Hansen, talesman för momondo.

Svenskar lyssnar på vänner

Att svenskarna dagdrömmer om solen och stränderna kan även bero på inspiration från nära och kära som precis kommit tillbaka från en semesterresa. 51 procent av de tillfrågade uppgav att de fick inspiration till sin sommarsemester från vänner och familj medan bara 20 procent lyssnar på resebyråns råd.

Undersökningen visar också att 38 procent låter sig inspireras av resesajter medan bara 15 procent av de tillfrågade svarar att de påverkas av sociala medier. Däremot påverkas inte svenska resenärer i samma utsträckning av bloggar, rese-applikationer och evenemang som OS eller fotbolls-VM, där bara sju respektive fyra procent av respondenterna säger sig inspireras till en resa därigenom.

Framförhållning lönar sig

Momondos undersökning avslöjar att svenskar är ett semestersuget folk, majoriteten bokar nästa semesterresa redan nu. Fyra av tio bokar resan två till tre månader i förväg, vilket gör att vi kan hitta billigare resor. Ytterst få, endast tre procent av de tillfrågade, brukar boka sin resa en vecka eller mindre innan avfärd. Lika få, bara fem procent, är ute i väldigt god tid och bokar semesterresan sex månader eller längre i förväg.

Men den som inte hunnit ta ut sin sommarsemester behöver inte oroa sig. Just nu, efter den stora semesterruschen, går det ofta att hitta billiga resor online.

”Ju bättre framförhållning vi har när vi bokar resor, desto billigare brukar det bli. Men de som inte hunnit ta ut sin semesterresa än kan hitta flera prisvärda sista-minuten-alternativ. Ibland lönar det sig rent av att ha lite is i magen och invänta de riktigt billiga resorna som ofta dyker upp i slutet av semesterperioderna”, säger momondos Lasse Skole Hansen.

 


(1)
(0)



Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…