Annons


Dags att börja skriva låtar till Melodifestivalen 2017

Festyran efter Eurovision i Stockholm har knappt lagt sig men nu är det dags att börja blicka framåt mot nästa års Melodifestivalturné. Den 1 september öppnar tävlingen för uppladdning av låtar till Melodifestivalen 2017.


Frans firar sin seger i melodifestivalen 2016. Foto: Stefan Johansson

Frans firar sin seger i Melodifestivalen 2016. Foto: Stefan Johansson

– Vi är så stolta och glada över de lyckade ESC-sändningarna och Frans fina placering i finalen. Nu laddar vi om och satsar på nästa års Melodifestival. Som vanligt efterlyser vi låtar på olika språk, i olika genrer och olika stilar. Mångfald och variation är en bärande del av Melodifestivalen, säger Christer Björkman, till svt.se.

Annons

Läs också: Allt om Melodifestivalen 2016 och Eurovision Song Constest 2016!

Så här skickar du in din låt till Melodifestivalen 2017:

Låtskrivare kan från torsdag 1 september ladda upp ljudfiler på svt.se/melodifestivalen. Sajten stänger för uppladdning måndag 19 september kl 08.59.
Låtskrivare med aldrig tidigare utgivna verk anmäler sig till Allmänhetens tävling.
Låtskrivare med tidigare utgivna verk anmäler sig till ordinarie tävling.
I Melodifestivalen 2017 tävlar 28 bidrag. Urvalsjuryn väljer ut 14 låtar bland de inskickade bidragen till ordinarie och allmänhetens tävling. Övriga 14 bidrag består av tävlande som specialinbjudits av Svt eller som Svt valt ut bland de inskickade bidragen. I dessa 14 ingår en av finalisterna i ”Svensktoppen Nästa” som garanteras en plats i Melodifestivalen 2017.


(9)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…