Annons
Annons


Dags att gå över Bron igen!


Sofia Helin & Kim Bodnia som Saga & Martin, Foto; : Carolina Romare

Sofia Helin & Kim Bodnia som Saga & Martin. Foto: Carolina Romare

Nu är det återigen dags för Saga Norén och Martin Rohde att ta sig an ett nytt fall i vad som är den största internationella framgången i svensk TV-historia någonsin. På söndag startar den andra säsongen av Bron.

Annons

2011 hade den svensk-danska samproduktionen premiär på SVT1 och serien sågs av nära en miljon tittare varje vecka. Framgången på hemmaplan var bara början. Även utomlands fångades publiken av Martin Rohdes (Kim Bodnia) och Saga Noréns (Sofia Helin) minst sagt komplicerade arbetsrelation.

Såld till 131 länder
I skrivande stund har den första säsongen av Bron sålts till 131 länder och det förhandlas även med ett 20-tal länder till. Tittare i bl a Japan, Storbritannien, Ryssland, Frankrike, Brasilien, Australien och Tyskland har fått följa den svenska och danska polisens jakt på den gäckande mördaren i första säsongen.

Bron tog hem det prestigefyllda priset Prix Europa i kategorin Bästa europeiska TV-serie och var även nominerad i kategorin Bästa internationella TV-serie på BAFTA i hård konkurrens med Homeland, Game of Thrones och Girls.

Bron har blivit The tunnel
Vidare har det gjorts en amerikansk och en brittisk re-make på serien. Den amerikanska versionen hade premiär i somras på FX med Diane Kruger och Marco Ruiz i huvudrollerna. Här är handlingen förlagd till gränsen mellan USA och Mexiko. I den brittiska versionen möts den franska och brittiska polisen, spelade av Stephen Dillane och Clémence Poésy, i tunneln under den Engelska kanalen. The tunnel har premiär på Sky Atlantic i oktober.

Terrorister
Den 22:a september har den nya säsongen av Bron premiär på SVT1 och här möter Martin Rohde och Saga Norén en grupp oerhört kalla och hänsynslösa miljöterrorister. När vi kommer in i handlingen är ett herrelöst skepp med en mycket uppseendeväckande last på väg mot Öresundsbrons fäste. Återigen blir de båda poliserna indragna i en hetsjakt över landsgränserna och tvingas samtidigt brottas med sitt förflutna. Kan de stoppa den målmedvetna terrorgruppen i tid?

Bron: Söndag 22 september, kl 21:00. SVT1.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…