Annons
Annons


Dags att kasta de gamla vaccinationskorten?


Nu kan du hålla koll på dina vaccinationer via internet.

Många upplever det svårt att hålla reda på vad de man egentligen har tagit för vaccinationer. Vaccinationskort försvinner och borta är all säker information om vilka vaccinationer man fått.

Annons

Men nu kan du samla dina vaccinationer på ett ställe. www.vaccbook.com är en kostnadsfri hemsida för privatpersoner att hålla ordning på sina familjemedlemmar och husdjurs vaccinationer.

Påminnelsefunktion
Med systemet kan dubbelvaccineringar minimeras och den inbyggda påminnelsefunktionen hjälper till att hålla reda på påfyllnadsvaccinationer. VaccBook är dock inget journalsystem, utan ersätter bara alla de vaccinationskort och lösa lappar som delas ut. Vaccinatörernas signaturer på hemsidan är likvärdiga med de man tidigare fick i korten.

Ersätter vaccinationskorten
Som medlem kan man lägga in sina vaccinationer själv, eller scanna in och ladda upp gamla vaccinationskort, och går man till en vaccinationsklinik som är ansluten till VaccBook så registrerar de framtida vaccinationer åt en. Fördelarna är ganska många:

  • På resor har man enkel tillgång till familjens vaccinationer via mobilappen som lanseras inom kort.
  • Man får påminnelser med hänvisning till senast besökta vaccinationsklinik när det är dags för påfyllnadsdos.
  • Man slipper riskera dubbelvaccinering eftersom man har historiken samlad och enkelt kan se vilka vaccin man tagit.
  • Man kan söka vaccinationskliniker över hela landet.

Sökbara vaccinationsplatser
För vaccinationsklinikerna finns också flera fördelar att vara anslutna till VaccBook.

  • De kan söka alla medlemmar via e-postadress eller personnr och de kunder som inte finns registrerade lägger de enkelt upp en ny profil åt. När de fyllt i uppgifter om vaccin med mera, signeras och sparas vaccinationen. Dessa uppgifter kan kunden inte själv ändra.
  • Kliniker som är anslutna har tillgång till sina kunders hela vaccinationshistorik oavsett var de vaccinerats tidigare.
  • Anslutna vaccinatörer är sökbara via hemsidan med kompletta kontaktuppgifter, öppettider och karta.

Även husdjuren
Husdjurens vaccinationer kan man också lägga in. Hästen, hunden, katten, kaninen och illern är de husdjur som vaccineras.

Går man till en ansluten veterinär får man vaccinationerna signerade vilket förenklar när ens husdjur ska på utställning eller vistas på pensionat. Vaccinationshistoriken finns då enkelt tillgänglig på mobilen.

För mer information om Vaccbook, klicka här.

 

 

 

 


(9)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…