Annons
Annons


Dags att skriva låtar för Melodifestivalen 2015!


Sitter du på nästa vinnarlåt? Tiden går fort och snart är det dags att börja skicka in låtar till Melodifestivalen 2015!

– Vi är så stolta och glada över bronsplatsen i Eurovision Song Contest och den känslan tar vi med oss i vårt arbete med Melodifestivalen 2015. Som vanligt efterlyser vi låtar på olika språk, i olika genrer och i olika stilar. Mångfald och variation är en viktig del av Melodifestivalen, säger Christer Björkman, exekutiv producent för Melodifestivalen 2015.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Professionella låtskrivare liksom amatörer kan från den 1 september ladda upp ljudfiler på svt.se/melodifestivalen. Sajten stänger för uppladdning den 16 september kl 08.59. Låtskrivare med aldrig tidigare utgivna verk anmäler sig till Allmänhetens tävling. Låtskrivare med tidigare utgivna verk anmäler sig till Ordinarie tävling. I år utökas satsningen på att få in fler kvinnliga upphovsmän.

Bidragen i Melodifestivalen 2015 kommer som tidigare år att väljas ut av en jury och av SVT. Utöver det ingår också vinnaren i ”Svensktoppen Nästa” samt vinnaren av ”Allmänhetens tävling” i startfältet.

Fullständigt regelverk finns på svt.se/melodifestivalen.

 


(0)
(0)Annons

  • abeille492

    hej jag undrar vilken tävling jag ska anmäla mig till. har tidigare gett ut en klassisk/ cd för piano. Har en hel massa sång låtar som jag vill skicka in. Ska jag skicka till ordinare tävling eller allmänhetens tävling. Går det bra att skicka en länk ex en bra hit låt som jag gjort från myspace? Med vänlig hälsning Birgitta Hall

  • Hej! Det är bäst att du kontaktar Svt med dina frågor. Via länken nedan kan du också läsa om hur det går till att skicka in en låt plus alla regler. Lycka till! /Hälsar Festival-Johanna
    http://www.svt.se/melodifestivalen/nu-ar-det-dags-att-skriva-latar-till-melodifestivalen-2015


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…