Annons
Annons


Äppelfest på Österlen


äppeltavla piraten kivik

Förra årets äppeltavla ”Yes box, Bombi” var 108 kvadratmeter och bestod av mer än 35.000 äpplen.

Till helgen är det skördefest i Kivik på Österlen där huvuddelen av alla svenska äpplen odlas. Äppelmarknaden lockar årligen tiotusentals besökare. Årets upplaga blir den 24:e i ordningen.

Annons

På Äppelmarknaden kan man besöka den traditionella äppelutställningen, vandra längs matgatan eller lära sig mer om sortbestämning av äpplen. På området finns dessutom ett brett urval av lokala hantverkare och konstnärer representerade.

Gilla Allas.se på Facebook

En av höjdpunkterna är den äppeltavla som varje år avtäcks på marknadsområdet vid Hamnplan. Motivet är hemligt fram till invigningen. Den skapas i år, liksom föregående år av konstnären Emma Karp Lundström.

Uppträder gör bland andra Kalle Moraeus och Tina Ahlin. Konferencier är Lasse Kronér. För alla barn underhåller Rockis & Poppis både lördag och söndag.

Nytt för i år är det lilla traktordragna tåget ”Äppelexpressen”, som bjuder på gratisfärd mellan Hamnplan, Kiviks Musteri och Äppelriket.

Äppeltavlan och äppelutställningen går att besöka under de följande två veckorna.

Under Äppelmarknaden och fram till den 10 oktober kan man dessutom besöka Kiviks Musteri som i sin Kulturodling visar 300  äppelsorter. Där kan man själv jämföra och kanske känna igen sorter från den egna trädgården.

Var: Kivik på Österlen i Skåne.

När: 24-25 september 2011.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…