Annons
Annons


Dags för femteklassarna att glänsa igen!

I ”Smartare än en femteklassare” ställer Lasse Kronér vuxna på prov i låg- och mellanstadiekunskap. Hela familjen kan samlas framför tv:n och utmana varandra i sådant som man har lärt sig, men som inte alltid är så lätt att plocka fram.


Programledare Lasse Kronér med alla barnen. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Programledare Lasse Kronér med alla barnen. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget/SVT

Alla frågor i tävlingen är hämtade ur skolans läroböcker för första- till femteklassare – alltid två frågor ur varje årskurs. Kan de tävlande inte svaret får de ta hjälp av experterna – fem barn som går i femte klass. Och högsta vinsten är en kvarts miljon.

För hela familjen

– Femte gången gillt är det inte så man säger? Eller jag minns faktiskt inte, det är ett sådant där ordspråk från förr. Det har visat sig under säsongerna av ”Smartare än en femteklassare” att det är en massa andra saker som jag glömt. Men vad jag inte glömt är att vi är ett program för hela familjen, ett program där barnen kan slå sina föräldrar på fingrarna och ett program där föräldrarna kan glänsa hemma i soffan. Ett program som förenar i kunskap och humor. Jag älskar det – välkomna, säger programledaren Lasse Kronér.

Några kändisar

Till sin hjälp har de tävlande alltså fem barn som alla går i femte klass, och de kan bli de tävlandes räddning, när det börjar bli för svårt. De som tävlar kan vara lärare, ingenjörer, studenter, ekonomer eller läkare, men ibland tävlar också speciellt inbjudna personer. De ”kändisar” som tävlar under våren är Barnkanalprogramledarna och därmed barnens favoriter Ola Selmén (”Amigo”, ”Bobster”) och Anna Braun (”Fixa rummet”) samt partiledaren för Folkpartiet, Jan Björklund.

Annons

Årets femteklassare är:

  • Harun, Göteborg
  • Vilhelm, Götene
  • Carl, Göteborg
  • Selma, Arvika
  • Gulav, Göteborg
  • Noel, Jönköping
  • Malva, Göteborg
  • Rebecca, Lund

Smartare än en femteklassare: Lördag 21 mars, kl 20.00 i SVT1

Smartare än en femteklassare är ett format från USA med originaltiteln ”Are You Smarter than a Fifth Grader” som producerats i flera länder.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…