Annons
Annons


Dags för fyra nya Familjer på äventyr

I säsongens Familjer på äventyr möter vi fyra familjer som möter äventyret på olika sätt. De seglar över Atlanten, flyttar till Spanien för gott, tar jobb på Grönland och umgås med hajar i Sydafrika.


Barnen Fredhøj åker hundsläde. Foto: SVT

Barnen Fredhøj åker hundsläde. Foto: SVT

Vi möter fyra nya familjer och följer med på deras äventyr: Seglarna som ska korsa Atlanten i en pytteliten båt, utvandrarna som flyttar till Spanien för att börja ett nytt liv, äventyrarna i Sydafrika som lever som om varje dag vore den sista och sökarna som letar efter lugnet på Grönland. Men vad gör man när barnen absolut inte vill följa med? Alla familjer är med i alla program.

Annons

Sydafrika – Äventyrarna
Familjen Fredholm-Ferreira bor strax utanför Kapstaden. Jytte är svensk vildmarksfotograf och Craig är vithajsforskare från Sydafrika. Tillsammans har de sönerna Storm 21 år, Cruise 19 och Wilder 16 år. De studerar och ägnar sig åt surfning, skateboard, klättring m m. Vi följer med i deras vardag och när de reser ”hem” till Sverige över sommaren.

Gilla Allas.se på Facebook

Grönland – Sökarna
Familjen Fredhøj bor i Trelleborg. Thomas har fått jobb som anstaltschef i Tasiilaq och hela familjen följer med till Grönland – Natasa och barnen Filippa 11, Elliott 9 och Viggo 4. Vi får lära känna familjen under deras första tid i en helt annorlunda värld, utan wi-fi och konsumtionshets.

Seglarna – Entusiasterna
Familjen Veber bor i Skanör, strax utanför Malmö. Margareta och Thomas är hängivna seglare och möttes för 16 år sen i Karibien. Nu seglar de från Sverige via Medelhavet och Afrikas västkust för att visa barnen Matilda 12 och Troels 9, var de en gång träffade varandra och blev kära. Vi följer med familjen på deras seglaräventyr i en 30-fots Allegro tvärs över Atlanten.

Spanien – Utvandrarna
Familjen Andersson-Hultman-Nilsson består av Paul och Evy som säljer allt de äger för att flytta för gott till Spanien. Med sig har de barnen Max 17, tvillingarna Nora och Leo 12 samt familjens två hundar. Dottern Moa 19, blir kvar hemma med mormor Dodo, i alla fall under Moas sista år på gymnasiet. Vi får följa med familjen under uppbrottet från Sverige och den första tiden i Spanien när de ska bygga upp ett helt nytt liv.

Familjer på äventyr: Tisdag 10 januari, kl 20.00 i SVT1 (del 1 av 6)


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…