Annons
Annons


Dags för nya kraftprov med Atleterna!

Lördag 22 augusti startar lördagsunderhållningen Atleterna och det med en hel del starka nyheter. Delar av programmets innehåll har gjorts om och Malin Olsson tar över stafettpinnen som programledare. Som coacher ser vi idrottspersonligheterna Kajsa Bergqvist och Per Fosshaug.


Kajsa,Malin och Per med dom tävlande. Foto: Johan Paulin/SVT

Kajsa,Malin och Per med dom tävlande. Foto: Johan Paulin/SVT

Med en fjärdeplats i längdhopp på en skoltävling som främsta merit, understryker Malin Olsson att hon inte är i närheten av att själv vara en atlet.

– Jag ser det som en fördel att vara en motpol till deltagarna. Jag kommer att vara på tittarnas sida när det nördas loss i tekniker, kost och sportsliga termer och försöka bena ut vad allt handlar om.

Världsmästare peppar

Kajsa Bergqvist och Per Fosshaug kommer att finnas vid deltagarnas sida för att peppa, vägleda och instruera dem. Samtidigt kommer de ge tittarna en tydlig bild av vinnarskallarnas kamp.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

– Kajsa kan konsten att göra idrott till underhållning och som en av Sveriges mest framgångsrika idrottare känns hon gjuten som coach. Hon och Pelle Fosshaug, en av svensk idrotts mest färgstarka personligheter, kommer bli ett starkt stöd för atleterna, säger Ebba Adielsson, SVT:s projektledare för Atleterna.

Stenhårda tester

Efter intervjuer och stenhårda fystester har 16 deltagare valts ut för att göra upp om segern. De tävlar i grenar som mini-triathlon, fäktning, längd- och höjdhopp, klättring, löpning och skytte.

Vid sidan av tävlingarna bor, tränar och umgås deltagarna dygnet runt. Det blir en tid av skratt, svett och tårar och en hård kamp för att hålla sig kvar i tävlingen.

Vinsten går till idrotten

Atleternas ständiga drivkraft i år är prispengarna som de två segrarna får skänka till den idrottsklubb som deras hjärtan klappar lite extra för. För flera av deltagarna har idrotten och stödet från föreningen varit en räddning när livet i övrigt har varit svårt. Nu ger dom allt för att ge tillbaka till idrotten.

Atleterna: Lördag 22 augusti, kl 20.00 i SVT1

Här är atleterna som ger allt för att ge tillbaka:

Ali Yusefi, 21 år, Stockholm (Hägersten), jobbar i matvaruaffär. Huvudsport: Boxning.

Jag har haft det väldigt tufft under min uppväxt och fått kämpa för allt. Jag har tagit hand om min familj och kommer göra det tills jag dör. Jag flydde från Afghanistan som 14-åring och kom till Sverige ett år senare. Vägen genom Europa var mycket svår. Nu jobbar jag för att samla pengar och skicka hem till min mamma.

Klubb som får pengarna om jag vinner: Hammarby boxning

Eftersom de har tagit hand om mig och gett mig väldigt mycket. Speciellt min tränare som har kämpat för att jag ska bli bäst. Jag tackar Sverige för att jag fick stanna här och börja ett bra liv. Sverige har gett mig alla möjligheter att utvecklas. Jag saknar ord för att beskriva det här fina landet!

Andreas Lifbom, 36 år, Stockholm jobbar som verksamhetschef på mediebyrå. Huvudsport: Fotboll

Jag är en atletisk träningsprodukt med talang för sport. Jag spelade fyra säsonger i superettan med fotbollslaget Café Opera. Mäktigast var att spela på ett fullsatt Stockholms Stadion mot Djurgården och att spela mot Zlatan när han fortfarande spelade i Malmö FF.

Förening som får pengarna om jag vinner: Täby FK

Eftersom Täby FK tog upp mig i seniorverksamheten när jag var 17 år. De satsar på barn och ungdomar. För mig är alla lika mycket värda och alla ska få samma chans att utvecklas. Det tycker jag är viktigt – och Täby delar den åsikten.

Carmen Duarte Walker, 24 år, Sundbyberg, jobbar som vikarie på en förskola. Huvudsport: Snowboard om vintrarna. Annars allt i allo året om.

Jag är som en bland-godispåse – man får lite av allt på både gott och ont. Sportsligt är jag stolt över min första backflip (snowboard) som jag klarade av

Förening som får pengarna om jag vinner: No Limit skateboardförening

Eftersom jag aldrig hade vågat skejta som tjej i en så mansdominerad kultur utan ”No Limits” stöd. De anordnar skateboardcamps och tävlingar som gör att man som tjej vågar ta för sig mer, bli inspirerad av andra tjejer och även lära känna fler tjejer som skejtar..

Dajana Börjesson, 30 år, Malmö, jobbar som idrottslärare, Personlig tränare och crossfit-instruktör. Huvudsport: Crossfit

Jag är en vinnarskalle som älskar utmaningar. Sportsligt är jag stolt över Beachhandboll- EM och min andraplats i Gladiatorerna 2012.

Klubb som får pengarna om jag vinner: Mörrums HK

Eftersom det var där jag började känna mig trygg som seniorspelare. Och där har jag fått vänner för livet. Det är en bra organisation som satsar på barn och ungdomar.

Emma Ericsson, 21 år, Oslo (uppvuxen i Vetlanda), är personlig tränare. Huvudsport: Truppgymnastik.

Jag är en positiv, sprallig, envis, energifylld småländsk tjej, som älskar att träna. Sportsligt är jag stolt över min finalplats i riksmästerskap 2 i truppgymnastik med Hvetlanda gymnastikförening.

Förening som får pengarna om jag vinner: Hvetlanda gymnastikförening.

Jag har haft de bästa tränarna och underbara, talangfulla lagkamrater. Det är en stor ära för mig att få tävla i Atleterna för Hvetlanda gymnastikförening.

Jennie Glarbjerg, 24 år, Göteborg, studerar till hälsopedagog och arbetar på Friskis&Svettis i Göteborg. Huvudsport: Slägga.

Jag är en känslomässig virvelvind som är väldigt spontan. Jag sitter helst inte still mer än nödvändigt. Sportsligt är jag stolt över att jag vunnit distriktsmästerskap i slägga och kommit sexa i JSM.

Klubb som får pengarna om jag vinner: Ullevi friidrott

Eftersom Ullevi fostrade mig i andan att tro på mig själv, våga satsa och lärt mig vilken grym maskin kroppen är! Klubben satsar på sina ungdomar både rent prestationsmässigt och vad gäller hälsa och välmående.

Kija Habibzadeh, 33 år, Malmö, egen företagare, personlig tränare, kostrådgivare, massör, piercare och dansare. Huvudsport: Dans

Jag är en positiv ung kvinna som älskar att leva livet. Musiken är min drog och dansen är min livstil.

Sportsligt är jag så tacksam för att jag började på basketen i tidig ålder. Där fann jag min rätta väg i livet.

Förening som får pengarna om jag vinner: Svedala Basket – Swebas

Utan min basket hade jag aldrig blivit den människan jag är idag. Jag fick möjligheten att umgås med underbara människor. Jag lärde mig att kritik kan vara positiv och att världen inte är så negativ. Det är ok att misslyckas, men inte att ge upp sina drömmar.

Lasse Ohtamaa, 35 år, Tumba, personlig tränare och fritidspedagog. Huvudsport: Tiokamp

Jag är hård på utsidan, ödmjuk och snäll på insidan. Sportsligt är jag stolt över min fjärdeplats i Europacupen i tiokamp (lag) 2013, femteplats i Europacupen i tiokamp (lag) 2015 (som 35-åring), fem SM-medaljer i tiokamp, nordiskt rekord i femkamp (inomhus 2015).

Förening som får pengarna om jag vinner: Huddinge AIS friidrotts handikappidrottare.

Eftersom alla ska ha rätt att utöva idrott oavsett förutsättningar. Jag inspireras av att se världsmästaren i kulstötning för förståndshandikappade, Jeffrey Ige, vråla ut när han stöter långt i kula i Huddinge, där jag också tränar.

Linda Holmström, 36 år, Oxelösund, driver en matbutik i Nyköping tillsammans med maken. Huvudsport: Hinderbanelöpning, OCR

Jag är en energisk, glad, pannbensstark tvåbarnsmamma som älskar tävlingar och fysiska utmaningar samt tränar tjejer i basket. Jag ser mig gärna som bäst i allt. Sportsligt är stolt över mitt VM-guld i hinderbanelöpning 2015

Förening som får pengarna om jag vinner: Nyköping basket.

Eftersom det är en nystartad förening med eldsjälar som lägger ner mycket tid och engagemang. Jag tycker att det är jätteviktigt att barn och ungdomar har något lustfyllt att göra på sin fritid.

Linnea Elfström Schederin, 22 år, Söderhamn, personlig assistent. Huvudsport: Handboll

Jag är ”den där ettriga rödhåriga jäkeln i försvar” som en tjej i ett motståndarlag sa. Sportsligt är stolt över silver i Handbollsgymnasie-SM, avancemanget upp till allsvenskan och nu mitt kontrakt i elitserien.

Förening som får pengarna om jag vinner: SL hockey (Söderhamn, Ljusne hockey)

Eftersom dom villa hålla igång verksamheten för de yngre. De vill också kunna ta in lag från andra delar av Sverige eftersom det är brist på hallar och hålla i cuper etc, men det finns inget boende. Så dom vill bygga ut hallen på höjden för att skapa rum för boende.

Linus Werneman, 23 år, Stockholm, jobbar som personlig tränare. Huvudsport: Ishockey

Jag är killen med det stora leendet! Jag gillar att lira lite gura och tävlar i det mesta oavsett om det är kortspel eller ishockeymatch! Sportsligt är jag stolt över att jag vann målligan i ishockey i bästa juniorserien i Sverige.

Klubb som får pengarna om jag vinner: Njurunda SK Ishockey

Eftersom de har betytt så otroligt mycket under mina ungdomsår. Jag fick debutera i A-laget som 14-åring (kunde inte sova kvällen innan, så nervös) och råkade få pucken i mål i första bytet. (Det var ren tur, en back sköt på min klubba).

Max Oliver Giovanni Pisano, 21 år, Stockholm, internetansvarig i sportaffär. Huvudsport: Motionär

Jag är en kärleksfull dåre, otroligt stolt över är att jag gick ner 16 kg inför Atleterna. De är viktigt för mig och den största meriten.

Klubb som får pengarna om jag vinner: Skutans Hästgård.

Eftersom det är viktigt för mig att visa mig stolt över mitt förflutna som ryttare. När jag började i sexårsåldern så var de jag och en till kille som hängde i stallet.

Patrik Sjöö, 23 år, Stockholm, förskolevikarie (barnskötare). Huvudsport: Friidrott, sprint.

Jag är en kille som bjuder mycket på mig själv, sprider glädje, är social och spontan. Sportsligt är jag stolt över att jag kommit trea på inomhus-SM för seniorer och femma på en nordisk juniorlandskamp.

Klubb som får pengarna om jag vinner: Hässelby SK

Eftersom den klubben har gett mig så mycket; träningsbidrag, resor till tävlingar, träningsläger – för att jag ska kunna satsa på friidrotten.

Phillip -Lloyd Rochester, 32, Stockholm, jobbar på en stormarknad. Huvudsport: Basket

Jag är en stor och stark Jamaican – superglad, positiv och självsäker. Sportsligt är jag stolt över mina basket-medaljer. Bland annat en silvermedalj i en stor lokal cup på Jamaica (SD) 2005 och 2006, samt guldmedalj i motsvarighet till div 2 på Jamaica.

Klubb som får pengarna om jag vinner: IFAH (Idrottsföreningen För Alla Handikappade).

Eftersom jag tycker att ingen ska hindras från att tävla och känna hur härligt det är att vinna. Jag vill hjälpa dem så mycket jag kan så de kan köpa det som behövs för klubben.

Rasmus Tjärndal, 30 år, Mölnlycke, jobbar på lager. Huvudsport: Stavhoppare (fd)

Jag är en energifylld, sprallig gosse som presterar som bäst när det gäller och har ett stort hjärta. Sportsligt är jag stolt över att jag kom tvåa i nordiska mästerskapen M22 i stavhopp.

Klubb som får pengarna om jag vinner: Örgryte IS (stavhoppssektionen).

Eftersom klubben och mina tränare har betytt så mycket för mig under min stavhoppskarriär. Pengarna skulle kunna gå till deras stavhoppsgrupp, till material och så de kan arrangera träningsläger.

Saga Sundberg, 29 år, Stockholm, jobbar som skolkurator (utbildad socionom). Huvudsport: Tidigare konståkning och simning. Numer allround och långdistansmotionär.

Jag är en social, uthållig, bestämd och handlingskraftig pojkflicka. Sportsligt är jag stolt över min tredjeplats i Gladiatorerna, att ha genomfört En svensk klassiker, gjort värnplikt i ett år. I gymnasiets amerikanska fotbollslag blev jag utsedd till Most Valuable Player.

Klubb som får pengarna om jag vinner: Lidingö Simklubb

Eftersom den klubben välkomnar alla; oavsett dagsform och ålder. Man tränar i en väldigt social och mixad grupp och presterar utifrån sina egna förutsättningar och med andras motiverande ord och kamratligt peppande snarare än piskande krav.

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…