Annons
Annons


Emmelie de Forest i natt: Det här gör jag inte om!


Det var en lycklig vinnare som höll presskonferens i natt. Men danska Emmelie de Forest avslöjade att det här kan ha varit både första och sista gången vi såg henne som tävlande i ESC:
– Jag ställer nog inte upp igen. Det här är fantastiskt och once in a lifetime men …

Annons

Det var många som tog 20-åriga Emmelie de Forest till sitt hjärta. Och efter segern i ESC-finalen var det också många som ville vara med och sola sig i glansen. Bland andra en rysk journalist som på presskonferensen efter finalen undrade, med glimten i ögat, om inte Emmelie har lite ryskt blod i sig?

– Nej, jag är inte det minsta ryska! Men jag har polskt påbrå, släkten är från Krakow, svarade hon.

Svensk pappa
Och det är bara halva sanningen för Emmelies pappa är svensk. Men han fick tyvärr inte vara med om hennes framgång. Han dog för två och ett halvt år sedan.

– Men han skulle vara så stolt, förklarade Emmelie!

När förstod du att du vunnit?

– Det gjorde jag inte egentligen. När jag såg fjärilen vid Danmarks namn och en i den danska delegationen berättade att vi vunnit, var det det galnaste ögonblicket i mitt liv. Det var overkligt. Jag är nog världens lyckligaste flicka just nu!

Hur tyckte du att själva framförandet gick?

– Jättebra. Jag fick ett fantastisk mottagande av publiken i Malmö Arena. Men jag var så nervös att jag var tvungen att sms:a en vän när jag var på väg upp till scenen. Jag behövde ett råd. Han sa skrev tillbaka: ”Danmark tror på dig, liksom alla dina vänner i Europa.”

Trodde du att du skulle vinna?

– Nej jag trodde inte jag skulle vinna. Men jag trodde på sången. Men man vet aldrig med Eurovision Song Contest.

Vem var dina farligaste konkurrenter?

– Jag var rädd för Sverige och Norge och Azerbajdzjan.

Vad har du för råd att ge till unga människor som också vill bli framgångsrika.

– Man måste ha bra folk omkring sig som stöttar en och man måste tro på sig själv och försöka, försöka och försöka igen.

 

Många fotografer ville fotografera och filma Emmelie när hon kom in på presskonferensen.

 


(0)
(0)


Annons

  • stefi

    bra gort emmelie men detva inte rett latt


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…