Annons
Annons


Daimkakor!


daimkaka

Vad sägs om en sån här godbit till kaffet?!

ca 30 st
Tid: ca 25 min

175 g smör
175 g mörk och ljus choklad, 50/50
3 ägg
1 3/4 dl socker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 dubbeldaim (2 x 56 g)

Till servering:
bär
vispgrädde

1. Smält smöret försiktigt med den hackade chokladen under lätt omrörning. Låt svalna något.
2. Vispa ägg och socker pösigt, rör ner chokladen. Sikta i vetemjöl blandat med vaniljsocker. Rör om till en smet. Vänd ner hackad daim. Häll smeten i en mindre bakpappersklädd rektangulär form ca 30×20 cm.
3. Grädda i 200° ca 12 min. Låt kallna och skär i rutor. Servera med bär och vispad grädde.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Av Marianne Liljenberg
Foto: Olof Abrahamsson

Fler läckra recept med choklad hittar du om du klickar HÄR»»

 


(0)
(2)



Här finns ALLT du behöver till din matlagning!

Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…