Annons
Annons


Oscarsvinnande drama om medicinsmugglare

Ron Woodroof är homofobisk narkoman och får reda på att han är HIV-positiv och bara har trettio dagar kvar att leva. Han vägrar acceptera sin dödsdom och börjar smuggla in mer effektiv bromsmedicin.


Rayon (Jared Leto) & Ron Woodroof (Matthew McConaughey). Foto: Anne Marie Fox/Focus Features

Rayon (Jared Leto) & Ron Woodroof (Matthew McConaughey). Foto: Anne Marie Fox/Focus Features

Dallas Buyers Club är en amerikansk dramafilm från 2013 regisserad av Jean-Marc Vallée med Matthew McConaughey, Jennifer Garner och Jared Leto i rollerna. Filmen är baserad på den verkliga berättelsen om smugglaren Ron Woodroof och hans liv.

30 dagar att leva

Året är 1985 i Dallas. Ron Woodroof (Matthew McConaughey) är en homofobisk och drogberoende bråkstake som får besked att han endast har 30 dagar kvar att leva, efter att diagnostiserats med HIV. Ron vägrar att acceptera sin dödsdom, men han upptäcker att han blir utfryst av familj och vänner, får sparken från sitt jobb som elektriker och blir vräkt från sin bostad.

Betalade extra

Ron får hjälp av en AIDS-patient, den transsexuelle Rayon (Jared Leto), som han träffat på sjukhuset och de skapar en klubb där HIV-positiva människor betalar en medlemsavgift för att få tillgång till alternativa behandlingsmetoder. Klubben växer snabbt men myndigheterna drar igång ett krig mot Ron.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

McConaughey och Leto belönades båda med var sin Oscar, för bästa manliga huvudroll respektive bästa manliga biroll.

Dallas buyers club: Fredag 4 mars, kl 21.45 i SVT2

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…