Annons


Därför är det nya superbäret acai så bra för dig!


Superbäret acai

Superbäret acai kommer ifrån amazonas och används till mycket, bland annat i glass.

Många talar om superbäret acai, men vad är egentligen de små mörka bären bra för? Vi har samlat 11 fakta om de små men kraftfulla bären.

Acaibäret, som kommer från de brasilianska regnskogarna, är i första hand fyllt med en anmärkningsvärd koncentration av antioxidanter. 10-30 gånger mer antioxidanter än exempelvis röda vindruvor, granatäpplen och blåbär.

Annons

Vitaminbomb
Dessutom innehåller bäret massor av vitaminer, mineraler och omega -3- och -9-fettsyror. För att inte tala om innehållet af flavonoider, polyfenoler och phytokemiske ämnen som tillsammans bidrar till ett överflöd av bra saker för vår kropp.

Här är 11 saker som acaibäret är bra för:

 1. Antiaging – Acai stöder de enzymer som förebygger åldrande och hjälper både mot rynkor, torr hud, slapp hud och orenheter. Skönhet kommer främst inifrån, men även acai i crèmer kan ge bra resultat.
 2. Viktminskning –  Acai är rik på fenolsyra och ketoner, som hindrar det snabba upptaget av kolhydrater och kan därför bidra till viktminskning och viktkontroll. Det höga fiberinnehåll underlättar även  matsmältningen och stärker tarmarna.
 3. Muskler – Acai är rik på en hel rad av essentiella aminosyror som stimulerar både muskeltillväxt och uthållighet.
 4. Klimakteriet –  Nya försök med acaibär visar lovande resultat i förhållande till hormonell obalans och humörsvängningar till exempel i samband med klimakteriet.
 5. Immunförsvar –  Eftersom acai stödjer kroppens förmåga att rensa ut slagg och föroreningar och stimulerar tarmen, ökar det samtidigt också vår immunförsvar och skyddar mot infektioner.
 6. Förebyggande av cancer –  Den höga halten av omega-3, -6, – och -9-fettsyror i bäret minska risken att utveckla vissa typer av cancer. Acai innehåller även beta-sitosterol som stärker urinblåsa och prostata och skyddar mot onda kolesterolet. En ny studie från University of Florida visade att acai-extrakt kan förstöra upp till 86 procent av leukemiceller. Det är dock fortfarande bara på experimentstadiet
 7. Energi boost –  Acai innehåller som sagt massor av antioxidanter som hjälper till att bekämpa inflammation. Ju mindre inflammation vi har i kroppen, desto bättre flow och energi får vi.
 8. Sexuell lust –  Återigen är vi tillbaka till antioxidanter och inflammationsminskning, vilket i sin tur stimulerar blodcirkulationen och ger liv och känslighet av alla de erogena zonerna. Dessutom bidrar den ökade energin också sexuell lust.
 9. Detox –  Acai stärker levern och njurarna, som ju är våra viktigaste organ för rengöring. En samverkan av enkelomättade fetter, kostfibrer och fytosteroler hjälper till att hålla matsmältningssystemet friskt.
 10. Hjärta och cirkulation –  Antioxidanter och antocyaninerne i acaibären sänker LDL-kolesterol (det onda kolesterolet) och skyddar därmed mot åderförkalkning, högt blodtryck och blodproppar. Acai innehåller också steroler, vilket stärker blodcirkulationen. Det skyddar cellerna från oxidativ stress och verkar därmed funktioner förebyggande mot hjärt-kärlsjukdomar.
 11. Vitalitet och livslängd –  Studier visar att acaibären kan hjälpa till att regenerera och odla stamceller, vilket gör att vi kan läka snabbare och leva längre.

Källa: www.soendag.dk

 


(44)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…