Annons


Därför blir kvinnor lyckligare efter 85

Kvinnor är verkligen som ett gott vin – de mår bra av att ha några år på nacken. Efter 85 år mår kvinnor bara bättre och bättre, visar en ny brittisk undersökning.


Vi kan påverka det mesta, men inte vår ålder. Men som kvinna finns det ännu en anledning att omfamna åldrandet.

Bild: IBL/Shutterstock

Enligt en undersökning som National Health Service (NHS) i England genomfört är kvinnor generellt sett olyckligare än män fram till de fyller 85 år. Därefter vänder det, rapporterar Times.

Annons

Undersökningen, som bygger på svar från 8 000 vuxna britter, visar på en tydlig trend. Mer än var femte kvinna, 21 procent, uppgav att de hade haft psykiska problem jämfört med 16 procent av männen.

Lyckligare efter 85

Men vid 85 års ålder hände något.

Gilla Allas.se på Facebook

– Singelmän, änkemän och de män som skiljt sig var mer benägna att utveckla en depression. Män i den här åldern lever oftare ensamma. Paradoxalt nog tenderar gifta kvinnor att ligga i riskzonen för att utveckla en depression, säger Kate Lovett vid Royal College of Psychiatrists till Times.

Bild: IBL Bildbyrå

För kvinnor sjönk siffran för psykiska problem drastiskt till 14 procent efter 85 års ålder.

Kate Lovett tror att det finns flera förklaringar till att kvinnor 85+ mår bättre. Många kvinnor känner genom livet ett stort ansvar för hus, hem och familjen, men med ökad ålder minskar den ansvarskänslan. En annan förklaring kan vara att kvinnor i den här åldern ofta är änkor.

Läs också: 9 fantastiska fördelar med att vara pensionär!


(31)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…