Annons


Därför bokar vi solresor!


Mörker och kyla kan vara inspirerande – åtminstone när det gäller att boka solresor. Drygt 6 av 10 svenskar (63 procent) uppger att det är den mörka och kalla årstiden, vi har bakom oss, som inspirerar till att boka en solresa. Det visar Vings senaste undersökning Resepanelen där 6 778 svenskar har svarat på frågor kring resande och inspiration.

Annons

Topplista: Det här inspirerar oss att boka en solresa (max tre svarsalternativ)

Gilla Allas.se på Facebook

1. Mörk och kall årstid 63 procent

2. Dåligt väder 33 procent

3. Intresse från partner, barn eller förälder 31 procent

4. Resesajter/andras reseberättelser 26 procent

5. Tidningsreportage 17 procent

En stor del av reseupplevelsen handlar även om förväntningar och förberedelser. Det bästa med att ha bokat en solresa är, enligt 42 procent av svenskarna, att ha något trevligt att se fram emot. Drygt 23 procent svarar att det bästa är att ha säkerställt åtminstone en eller ett par veckors sol och värme, och drygt en femtedel (21 procent) menar att det bästa är att upplevelsen börjar redan vid reseplaneringen.

Topplista: Det här tycker svenskarna är det bästa med att ha bokat en solresa (max tre alternativ)

1. Att ha något att se fram emot 42 procent

2. Att ha säkerställt sol och värme till semestern 23 procent

3. Att upplevelsen börjar redan vid reseplaneringen 21 procent

 

Resepanelen är en kanal mellan reseintresserade och semesterarrangören Ving. Det är en internetbaserad, oberoende och opolitisk panel som speglar åsikter när det gäller semester, resor och andra närliggande frågor. Att vara med är frivilligt och helt kostnadsfritt, och man kan när som helst lämna panelen. Den här panelen har besvarats av 6 778 personer, som är medlemmar i Vings resepanel. Undersökningen genomfördes under mars månad. Urvalet är ett s.k. bekvämlighetsurval och de som svarar väljer själva att göra det via en webbenkät.

 


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…