Annons
Annons


Därför drar Idol fortfarande rekordpublik


Idol drar fortfarande miljonpublik. Allas tv-tyckare har en totalt subjektiv förklaring till att den stora talangtävlingen fortfarande är en framgångssaga.
Nästan 1,5 miljoner  tittare bänkade sig framför tv:n under andra auditionveckan. På TV4 menar ansvariga att ”det är obeskrivligt starkt att lyckas slå rekord för ett program som går in på sin sjunde säsong” och att ”juryn, Peter Jihde och hela produktionen gör ett fantastiskt jobb”.

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

httpv://www.youtube.com/watch?v=7lf0RJgQsw4&feature=related

Kaxigt? Kanske det. Men som trogen Idol-tittare kan jag bara hålla med!

Jag är stor Idol-fan och har min kära hårddisk-dvd inställd på daglig inspelning för att inte missa en enda ton, välljudande eller falsk från de modiga deltagarna. Förvånas oupphörligen över att så unga människor kan vara så duktiga. Gläds med dem som lyckas, lider med alla som visas på dörren. Önskar ibland att jag hade kunnat ställa upp själv, men den upplevelsen ska alla tittare åtminstone besparas  🙂

Förra årets Idolvinnare Erik Grönwall

Förra årets Idolvinnare Erik Grönwall

Men hur kan programmet fortfarande vara så populärt efter sju säsonger?  Jag tror att det finns tre stora orsaker bakom framgångarna:

1. Juryn är bättre än någonsin. Oerhört trovärdiga. Alla tre; Anders Bagge, Laila Bagge och Andreas Carlsson, är genommusikaliska – jag ryser när de lägger på andrastämmor bara sådär apropå, som ingenting! Och de blir så glada när någon är bra. Visst är de onödigt elaka ibland men jag tror egentligen inte att de vill vara det. För mig verkar det som att de nästan känner sig tvingade till det, för att inte verka mesiga.

2. Det verkar finnas hur många charmiga, begåvade talanger som helst i vårt land. Kolla bara på den mysige rockaren Jay Smith i klippet ovan!

3. De allra mest bittra och hämndlystna deltagarna har försvunnit. De som inte orkade ta ett nej och började gorma och bära sig åt. För mig sänkte de stämningen och jag är glad att de antingen har gett upp eller blivit bortklippta.

Detta är alltså min personliga, totalt subjektiva och inte det minsta vetenskapliga teori om varför Idols framgångssaga fortsätter. 
I kväll håller jag som vanligt tummarna för mina favoriter!
Gunilla Hedenby

Idol: Tisdag till fredag 20.00 i TV 4.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…