Annons
Annons


Därför lockas svenskarna av backpacking


Kylans årliga antågande innebär oundvikligen att en del svenskar packar sin ryggsäck och övervintrar i Asien. Backpacking är kanske inte det mest bekväma sättet att semestra på, men faktum är att nästan en fjärdedel av svenskarna någon gång har backpackat. Frihet är det som lockar mest, men många tilltalas också av äventyret – och några hoppas på att hitta sig själva på ryggsäcksresan. Det visar en undersökning från resesöksajten Skyscanner.

Annons

Att backpacka är ett populärt sätt att resa och hela 24 procent av svenskarna har någon gång gett sig ut i världen med endast en ryggsäck som packning.

Friheten är det som svenskarna rankar högst över vad som lockar med att backpacka. Det svarar 63 procent. Över hälften av svenskarna lockas även av att det är billigt, ett enkelt sätt att resa och ett äventyr. 16 procent ser det som ett sätt att fly vardagen och drygt var tionde hoppas kunna hitta sig själv under resan.

– Vardagen är för många fylld av rutiner. Kanske är det därför svenskarna längtar efter den frihet som en backpacking-resa kan erbjuda. Vill man ta dagen som den kommer och inte boka boende i förväg rekommenderar jag ändå att läsa på innan avfärd. Det kan ge en bra indikation på vilka hotell eller hostels man kan söka sig till och vilka man bör undvika, säger Annica Jansson, Nordenchef på Skyscanner.

Därför backpackar svenskarna* – topp 10

1. Frihet – 63 %

2. Äventyr – 56 %

3. Enkelt sätt att resa – 53 %

4. Billigt – 51 %

5. Bra sätt att uppleva kultur – 42 %

6. Få livserfarenhet – 40 %

7. Lätt att träffa nya människor – 36 %

8. Närmare lokalbefolkningen – 35 %

9. Fly vardagen – 16 %

10. Hitta sig själv – 13 %

*Med backpacking avses att besöka en eller flera länder med endast en ryggsäck som packning.

Om undersökningen: Undersökningen är beställd av Skyscanner och genomförd av undersökningsföretaget YouGov. Undersökningen har 1014 respondenter och är statistiskt säkerställd på riksnivå.

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…