Annons
Annons


Därför mutar svenska föräldrar sina barn med film

Nära var femte förälder har mutat sitt barn med film för att få sin vilja igenom. Den vanligaste anledningen är att man vill hinna göra hushållssysslor. Många föräldrar passar även på att få en stund för sig själv eller använder filmen som barnpassning vid tidiga morgnar. Det visar en ny undersökning från SF Anytime.


Teenagers wayching 3-D movie

 

Det är inte ovanligt att föräldrar använder sig av olika knep för att få sin vilja igenom. Vissa effektivare än andra: när SF Anytime frågar svenska föräldrar svarar nästan var femte att de mutat sitt barn med film. Enligt majoriteten, 54 procent, är den vanligaste anledningen att man vill hinna med hemmets hushållssysslor.

Annons

Undersökningen visar även att det finns fler motiv till varför man mutar sitt barn med en film. Drygt var tredje svensk förälder, 35 procent, gör det för att få en stund för sig själv. Många tar även till knepet under sena jobbkvällar eller tidiga morgnar när sömnen tryter vilket 22 respektive 21 procent svarar.

12 procent svarar även att de använder sig av filmtricket då de vill ha vuxenmys med sin partner. Andra föräldrar gör det för att få barnen att städa sitt rum, 8 procent eller att äta upp maten, 6 procent.

Vilka filmer svenska föräldrar lockar sina barn med redovisar inte undersökningen men i sommar är det inte omöjligt att det är succérna Paddington eller Svampbob Fyrkant: Äventyr på torra land, som har vod-premiär den 15 respektive 22 juni på SF Anytime.

Undersökningen är genomförd under mars 2015 av undersökningsföretaget YouGov på uppdrag av SF Anytime. Antalet svarande är 1012 personer och resultatet är riksrepresentativt och statistiskt säkerställt.


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…