Annons
Annons


Därför smakar kaffet annorlunda på semestern!

Har du varit med om att ditt morgonkaffe inte smakar som vanligt på resan? Det finns en förklaring till det.


kaffe-utomlands

De flesta av oss tänker inte på det – men kaffe är inte bara kaffe.
Precis som choklad, rödvin och andra naturliga matprodukter, så är kaffe en komplex vara med mer än 1 000 olika smaker och hundratals aromer. Det gör att kaffe kan smaka både rökigt, bittert och surt.

Annons

Och kaffet vi köper i butiker är anpassat efter de olika smakpreferenser som råder i varje enskilt land.

Smakpreferensen varierar betydligt från land till land. I Sverige föredrar de flesta av oss en intensiv smak med fruktiga toner, medan våra nordiska grannar i Finland och Danmark föredrar kaffe med en mild och rund smak. I Spanien vill man däremot hellre ha ett intensivt kaffe med en delvis bitter smak.

Detta är skälet till varför många svenskar upplever att kaffet smakar märkligt på semestern. Samma gäller även vid köp av välkända märken utomlands. Orsaken till detta är helt enkelt bönorna, exempelvis har den välbekanta Nescafé Lyx en annorlunda blandning av kaffebönor utomlands och därför blir kaffesmaken annorlunda i jämförelse med burken du köper i Sverige.

Flertalet svenskar vill vara säkra på att inte få en obehaglig kaffechock på resan. Kaffe ligger därför högst på topplistan över den mat som svenskar helst packar med sig i resväskan på semestern.

Topp 5 – vad svenskarna helst tar med sig på semestern:
1) Kaffe
2) Kaviar
3) Knäckebröd
4) Saltlakrits
5) Lösgodis

Källa topplistan: Ving

LÄS OCKSÅ


(17)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…