Annons
Annons


David Lega hjälper funktionshindrade på resan


DavidLegaEfter ett drygt dussin världsrekord i simning la David Lega idrotten på hyllan och började en framgångsrik karriär som föreläsare. Nu har han startat en resebyrå för funktionshindrade.

Hur fick du idén att starta Lega Travel?

Annons

– Många med funktionshinder är rädda eller oroliga för att resa. De tror att det är krångligare än vad det är och går miste om mycket på grund av det. Nu kan vi hjälpa till att skapa den trygghet som behövs. Det finns ju redan gruppresor för handikappade men jag kände att det begränsar många människor eftersom man inte kan åka med vem man vill, vart man vill och när man vill. Men det är bra att de resorna finns, jag ser Lega Travel som en komplettering för dem som vill göra något annorlunda. Vi kan undanröja hinder på individnivå och se till att resan blir så smidig som möjligt.

Gilla Allas.se på Facebook

Vad har du tyckt varit svårast när du varit ute och rest?

– Jag funkar inte så, jag bara kör på. Eftersom jag alltid har rest så mycket kan jag till exempel komma fram till Asien utan att ha någonstans att bo och fixa det på plats. Men för många med funktionshinder är det inte så, det finns en oro för att allt inte ska fungera när man kommer fram.

Vad kan Lega Travel hjälpa till med?

– Det är väldigt varierande önskemål, det kan vara någon som är superallergisk och måste ha ett hotellrum där ingen tidigare gäst använt parfym. Någon behövde ligga ner på planet till Japan och har man elrullstol kan man inte åka vanlig taxi… Man kan jämföra det med ett företag som bokar en konferens. De vill veta hur många stolar det finns i lokalen och när mackorna serveras. Vi vill veta hur bred hissen är.

– Alla våra kunder har olika problem och olika oro, det kan handla om sand, backar, bredden på toaletten med mera.

Hur fungerar det?

– På vår hemsida finns en databas där man kan hitta information, inspiration och kontakter till olika företag. Vill man boka ringer man oss så sätter vi ihop en resa som är helt skräddarsydd efter resenärens förutsättningar. Man bokar och betalar allt i Sverige och då ingår alla specialönskemål som man har kommit fram till.

– Är man sugen på att resa men inte riktigt redo att boka kan vi även sätta samman ett koncept, en individuell broschyr, som skickas hem. Det kostar 995 kronor men om man sedan bokar resan drar vi av det. Tanken med Lega Travel är att människor med olika funktionsnedsättningar inte ska vara oroliga, utan våga ta steget och prova något nytt!

Av Johanna Svan


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…