Annons
Annons


Vem ljuger värst av de här?

Tror du jag ljuger? är ett nytt underhållningsprogram lett av Anna Mannheimer. En rad kända gäster ska avslöja udda karaktärsdrag och händelser i sina liv. Med hjälp av lagledarna Fredrik Lindström och Johan Glans ska de sedan försöka klura ut om det motståndarlaget berättar är sant eller lögn.


Nytt underhållningsprogram lett av Anna Mannheimer med lagledarna Johan Glans och Fredrik Lindström. Foto: Janne Danielsson/SVT

Nytt underhållningsprogram, Tror du att jag ljuger?, lett av Anna Mannheimer med lagledarna Johan Glans och Fredrik Lindström. Foto: Janne Danielsson/SVT

Anna Mannheimer leder Tror du jag ljuger, med premiär lördag. Här berättar hon att hon själv inte har några problem med att ljuga.

Klassisk gubb-tv

Vad fick dig att vilja vara med i Tror du jag ljuger?

Annons

– Dels för att jag är en jättestor lögnare själv. Och så kände jag: ja, gammal klassisk gubb-tv! Det passade mig.

Brukar du se när folk ljuger i vanliga fall?

– Jag har så fullt upp med att ljuga själv, så det vet jag inte faktiskt. Men det här programmet har lärt mig att det är svårare än man tror.

Gilla Allas.se på Facebook

Lyckas du med dina lögner?

– Japp.

Intresserade ljuger

Lagledaren Fredrik Lindström menar att ett bra tecken på att någon ljuger är att de är intresserade.

– Om du frågar en oskyldig person: Har du sett den här hundringen som låg här? Så säger den bara: nej. Och frågar du en skyldig person så säger den: Nej, låg det en hundring där? Jaha, det såg inte jag, men jag kan hjälpa dig att leta. Man försöker liksom täcka över sin lögn genom att vara vilket det ofta spricker på.

Är det någon av gästerna i programmet som du tror är extra svår att genomskåda?

– Ja, jag vet att Per Andersson är väldigt svår att genomskåda och jag är ganska övertygad om att Marie Göranzon är det också.

Har du någon favoritlögn?

– Jag måste säga att en av mina darlings är ju ändå den här: Gud vad snygg du är idag!

Lögner är magiska

Johan Glans i motståndarlaget ser många tillfällen att ta till en lögn.

– Lögner är ju magiska, de löser problem väldigt lätt, som genom ett trollslag.

Men själv är han inte så bra på att ljuga som han skulle vilja vara.

– Jag tänker att det är till min fördel. Om jag är för bra på att ljuga så kan det bli problem sedan i resten av mitt liv.

Kan man berätta en sann historia så att den blir rolig utan att skarva?
– Nej, jag tror inte det. Det har vi väl alla haft människor i vår närhet som man hör en historia flera gånger och den blir lite annorlunda för varje gång och lite bättre.

Göranzon – en gåta

Är det någon av gästerna som du tror är extra svår att genomskåda?

– Jag har suttit och provljugit lite med Marie Göranzon nu och hon är omöjlig att läsa faktiskt. Hon är en gåta inlindad i ett mysterium. Bland gästerna i programmet finns också Tommy Körberg, Kristian Luuk, Tina Nordström och Henrik Dorsin.

Gäster i första programmet är Kattis Ahlström, Micke Leijnegard, Johan Rheborg och Emma Knyckare och deras tema är: Hur får man en påskmiddag riktigt rolig?

Tror du jag ljuger?: Lördag 19 mars, kl 21.00 i SVT1

 


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…