Annons


De fixar fantasifulla kreationer i Superskaparna

Nu blir det massor av hemmafix, pyssel och remakes i rutan. I Sjuans nya program Superskaparna fixarar sju kreativa deltagare allt från takkronor till hundkojor med hjälp av olika material och en stor dos fantasi. Programledare är Marie Serneholt.


Gruppbild, från vänster: Anna Maria Larsson, Ted Lillevold, Fanny Erkelius, Karin Andersson, Linda Kalkan, Simon Olsson och Henrick Eriksson. Foto: Sjuan

Superskaparna från vänster: Anna Maria Larsson, Ted Lillevold, Fanny Erkelius, Karin Andersson, Linda Kalkan, Simon Olsson och Henrick Eriksson. Foto: Sjuan

I Superskaparna utmanas sju deltagare, med ett brinnande intresse för hemmafix, ”remakes” och pyssel, i olika tävlingar som sätter deras kunskaper och kreativitet på prov. I studion finns allt en riktigt kreativ person kan drömma om och det blir en kamp mot klockan när de skapar allt från drömfångare till designsmycken.

Annons

I expertjuryn sitter Jonas Sandström, mångsidig kreatör som bland annat inrett designhotell i Kapstaden och Maria Westerberg, prisbelönt formgivare och programledare för barnprogrammet Junk.

Fantasi och färdighet

I varje avsnitt testas deltagarnas fantasi och fingerfärdighet i två olika kreativa utmaningar. Det blir en spännande och visuell tävling där deltagarna blir bedömda på kreativitet, och teknisk skicklighet. Varje vecka får en deltagare lämna programmet och tillslut återstår en lycklig vinnare som kan titulera sig ”Årets Superskapare 2017”.

Programledare är Marie Serneholt.

  • Deltagarna är:
    Anna María Larsson, 29, Hägersten. Art Director – Bor i en funkistvåa som hon älskar att inreda. Pysslade med mamma och mormor som liten. Stilen är modern och formsäker. Anna María drömmer om att jobba heltid med DIY och inspirera andra.
  • Ted Lillevold, 24 år, Borlänge. Mekaniker – Uppfinnare från Dalarna som bor på en gård. Kan skapa både snygga såväl som fiffiga saker. Buggar och åker motorcykel på fritiden.
  • Fanny Erkelius, 23 år, Uppsala. Slöjdlärare – Fanny är en all around-konstnär och jobbar med allt från tyg till trä, papper och grafisk design. Superskaparna ser hon en unik chans att utmana sig själv och att växa som människa.
  • Karin Andersson, 38 år, Göteborg. Proffspysslare och bloggare – Karin har 43000 följare på instagram och är en av Sveriges kändaste pysslare som medverkar i tv, tidningar och skriver böcker.
  • Linda Kalkan, 41 år, Åre. Designer och lärare i textilslöjd och sportdesign – Bygger tillsammans med sin man ett eget drömhus som hon även varit med och ritat. Utbildad inom flera olika material. Mönsterformgivare och illustratör.
  • Simon Olsson, 18 år, Klippan. Student – Programmets yngsta deltagare är en 18-åring bloggare som älskar inredning och att pyssla, göra om/måla/patinera möbler. Är full av nya idéer och drömmer stort om att göra karriär inom DIY och inredning.
  • Henrick Eriksson, 45 år, L.A och Orust. Inredare och stylist – Kvällsmänniska som dricker över 20 koppar kaffe om dagen. Kommer från en hantverkarfamilj, pysslar med allt från smått till bygger stort. Dolph Lundgrens inredare.

 

Superskaparna: Tisdag 21 februari, kl 21.00 i Sjuan.


(0)
(0)Annons


Annons

Laddar nästa sida…