Annons
Annons


De fyra sista låtarna är också repade


Sådärja, då var alla åtta låtarna repade, och här kommer lite tyckande och tippande om de sista fyra också.

”Hello Goodbye” med Erik Segerstedt & Tone Damli – sött par som pussas på scen och sjunger rätt okej duett utan att man minns så mycket av den efteråt. Extra plus för att Erik var den enda artisten som frågade oss från pressen om vi mådde bra, fast det räcker väl inte för att vinna. Tone verkar vara en het tjej hemma i Norge, satt bakom en norsk reporter som hade åkt hit bara för att intervjua henne. Men ändå… tror inte det går hela vägen för paret.

Annons

”Only the dead fish follow the stream” med Louise Hoffsten – jag gillar Louise Hoffsten jättemycket och även om det här kanske inte är en av hennes absolut bästa låtar så sjunger hon suveränt i den här lite bluesiga och rockiga låten. Men – jag är rätt skeptisk till att det går hem i det här sammanhanget. Skulle inte våga satsa någon större slant på att Louise går vidare alls. Tyvärr.

”En förlorad sommar” med Rikard Wolff – det ÄR Rikard på bilden, jag lovar, det var något med ljuset i hans nummer som gjorde det stört omöjligt att få ett nylle på karln (även proffsfotografer gnällde om det, vilket var tröstande). I alla fall, hans låt har samma problem som Hoffstens – rätt bra, men kanske inte just här. Rikards vemodsvackra chanson skulle nog avnjutas bäst på typ en halvskum fransk nattklubb med ett glas calvados. Näpp, går inte vidare.

”Copacabanana” med Sean Banan – herrjösses, vad ska man säga om det här?! Det här är nog det galnaste numret jag sett i en melodifestival – massa spring, rekvisita, fler klädbyten än man hinner räkna, änglavingar, luftfärd… alla vi reportrar på plats satt helt förvirrade och undrade vad det var som hände, vad som just drabbat oss. Men man vaknar definitivt till, det är SHOW med versaler och kul på ett knäppt sätt som är svårt att värja sig mot, fast man vill. Samma sak med låten – inte är den bra på något vis i världen, men den sitter som superlim i skallen. Raka vägen till final blir det förmodligen, eller möjligtvis andra chansen om de som röstar klarar att stå emot bananattacken.

Nu är det snart genrep, ska bli spännande att se vad Gina och Danny ska bjuda på den här gången och vilka andra överraskningar som kan dyka upp.

Festival-Charlotte

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons

  • Micke F

    Superkul rapport, Charlotte! Ska bli trevligt att följa dig i helgen.


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…