Annons
Annons


De gillar inte att jag tänder på unga killar

En läsare hörde av sig till vår samlevnadsexpert och berättade att det inte alltid är problemfritt att gilla yngre män.


sex

Fråga:
Jag är en singelkvinna som passerat 50 och som bara kan tända på yngre män och ser ingen attraktion i grå, stela, tråkiga gamla gubbar. Ändå stöter de på mig och tror att de har en chans. De är ju patetiska.
Hur får jag slut på deras närgångna försök? Tacka vet jag unga, snygga, fräscha killar runt 30. Alltid redo och sugna på sex.
Livet vore toppen om det inte var för att min omgivning är väldigt kritisk till mina unga älskare. Jag måste hela tiden försvara mig.
Hur ska jag kunna få respekt för att jag tar för mig av livet?

Annons

Lisette

Svar:
Kärlek känner ingen ålder; det finns både kvinnor och män som föredrar åldersskillnad i sex och relationer. En ung partner kan upplevas som en frisk fläkt, ge en egokick, vara nyfiken och passionerad. Medan ålder kan bidra med erfarenhet, harmoni, mognad, trygghet och perspektiv.
Att äldre kvinnor har bra sex med yngre män är inget ovanligt och kan delvis förklaras med att män har sin sexuella topp runt 30 medan kvinnor peakar långt senare. När dessa två möts kan det bli en lyckosam kombo.
Kvinnan är säker i sig själv med avslappnad attityd till sex vilket klickar bra med en ung man som är viril och energifylld. Men var uppmärksam på att det också finns män som resonerar i samma anda som du själv. Alltså killar som inte förstår varför en tant raggar på dem i stället för att flirta med någon i sin egen ålder.
Ett råd för att slippa ovälkommet flirtande från dem du inte attraheras av är att du är noga med att sända ut rätt signaler… och till vilka. Sätt tydliga gränser för inviter du inte vill besvara – men försök avstyra det snyggt och respektfullt utan att såra i onödan.
Du önskar ökad respekt för dina livsval, och då är det viktigt att du själv är lika hänsynsfull mot dina medmänniskor. Här anar jag ett moraliskt dilemma för i ditt brev skymtar det fram en fördomsfull inställning till äldre män.
Att exkludera en hel åldersgrupp som icke sexuella kan upplevas inkonsekvent och bidra till att du själv blir hårdare bedömd. Vill du få ökad respekt – ge det till andra och jobba på din acceptans för allas lika värde.
Hur vi själva agerar påverkar det bemötande vi får. Genom att prova nya sätt att vara kommer du att få ett nytt gensvar av både flirtisar och belackare.

Allas samlevnadsexpert Nina Ljungberg

LÄS OCKSÅ


(1)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…