Annons
Annons


De här vill vi inte ha som grannar på landet


Om svenskarna får välja vilken svensk kändis de skulle vilja bo nära på landet står det klart att tv-profilen Carina Berg är drömgrannen, därefter kommer hockeyproffset Henrik Lundqvist.

I botten bland de rankade drömgrannarna återfinns bland annat Benjamin Wahlgren, Isabella ”Blondinbella” Löwengrip och Alexander Bard. Det visar Svensk Fastighetsförmedlings senaste Bobarometer.

Annons

9 av 10 vill ha Berg
Grannar som man kommer bra överens med är en viktig komponent för en trevlig vistelse i fritidshuset. Svensk Fastighetsförmedling har i sin senaste Bobarometer frågat 1 271 svenskar om vilken svensk kändis de anser är drömgrannen på landet. Resultatet visar att Carina Berg hamnar i topp. Tv-aktuella Berg får nio procent av rösterna och främst är det kvinnorna som vill ha henne som granne, det svarar tio procent av dem. Carina är även favorit i åldersgruppen 18-30 där 13 procent skulle vilja ha henne som granne.

Populärt hockeproffs
Tvåa på listan kommer männens favorit – hockeyproffset Henrik Lundqvist. Sex procent av svenskarna svarar att de helst skulle se NHL-proffset som sin granne på landet. Bland männen är siffran åtta procent. Att Henrik Lundqvist är populär bland yngre personer i åldersgruppen 18-30 är tydligt. Elva procent av dem skulle vilja vara granne med honom i fritidshuset.

Även tv-personligheten Erik Haag går hem hos svenskarna – fem procent av dem vill bo bredvid honom på landet. En siffra som gör att han kvalar in på bronsplatsen.

– Att ha en bra relation med sina grannar är alltid viktigt, inte minst i fritidshuset där man kan behöva hjälp, har tid att umgås eller bara vill känna trygghet i att någon finns i grannhuset. Att Carina Berg hamnar i topp som svenskarnas drömgranne är kanske inte så konstigt med tanke på att hon framstår som både sympatisk, trevlig och rolig, säger Dan Sjöholm på Svensk Fastighetsförmedling.

Titeln spelar ingen roll
Musikalartist, sångerska, bloggerska, musikproducent eller hiphopartist – undersökningen visar att det inte spelar någon roll vilken sorts kändis man är när det kommer till att vara svenskens drömgranne. Sist bland de rankade drömgrannarna kommer Benjamin Wahlgren, Anna Book, Isabella ”Blondinbella” Löwengrip, Alexander Bard och Ken Ring. Endast en procent vill ha dem som granne. Två procent skulle vilja ha ha statsminister Fredrik Reinfeldt i huset intill.

– Andelen av de som svarar att drömgrannen är någon annan än de föreslagna kändisarna ökar ju äldre de svarande är. Jag tolkar det som att man i stor utsträckning redan har sin drömgranne på plats – oavsett om grannen är kändis, rik eller bara en himla bra granne, avslutar Dan Sjöholm på Svensk Fastighetsförmedling.

Det här är vår drömgranne i fritidshuset:

 • Carina Berg
 • Henrik Lundqvist
 • Erik Haag
 • Anders Timell
 • Maria Montazami

De här vill vi inte ha som granne i fritidshuset:

 • Benjamin Wahlgren
 • Anna Book
 • Blondinbella
 • Ken Ring
 • Alexander Bard
 • Henrik Reinfeldt

 

LÄS OCKSÅ


(0)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…