Annons
Annons


De som går vidare från Semifinal 2 är…


eurovision song contest i Köpenhamn

… ja säg det. Efter att ha suttit på juryrepet av semifinal 2 igår så känner jag mig faktiskt rätt villrådig. Vissa låtar som jag gillat innan blev sämre live på scen och tvärtom. Och dessutom känns den andra semifinalen svagare totalt än den första. Allvarligt talat har jag faktiskt haft lite svårt att skrapa ihop tio bidrag som jag tror går vidare. Men här kommer i alla fall de som jag ändå tror mest på:

Annons
Gilla Allas.se på Facebook

Israel – ”Same Heart” med Mei Feingold. Det här är maffigt och Mei sjunger superbra med pondus som visar var låtskåpet ska stå. Även om låten kanske inte är bäst i eurovision-klassen så kan nog framförandet ge henne betyg: Finalplats.

Norge – ”Silent storm” med Carl Espen. Espen var en av mina favoriter sedan tidigare, och oron att den stillsamma och finstämda balladen inte skulle funka på scen försvann när hela publiken tände sina mobiltelefoner som en stjärnhimmel över den vackra sången. Kvällens finaste ögonblick.

Polen – ”My Słowianie – We Are Slavic” med Donatan och Cleo. Jag hatade verkligen videon med omotiverade tuttlisor som kärnade smör på ett insinuant vis – men som det funkar live! Det här går hem rätt in i vebon och får folk på jädrans gott festivalhumör!

 Österrike – ”Rise Like A Phoenixmed Conchita Wurst. Conchita fick publikens längsta och varmaste applåd som hon rörd tackade för. Ojojoj, det här blir pampigt värre på scen, med en fantastisk röst i en riktig powerlåt. Kvällens gåshud – måste till final! Dessutom var det helt klart största snackisen i bussen hem från semifinalen, alla verkade älska den könsöverskridande artisten.

Finland – ”Something Better” med Softengine. Plötsligt förvandlades eurovisionscenen till en popkonsert med ett riktigt band. Låten är helt okej och killarna i Softengine kör på och gör ett energiskt uppträdande som får publiken att börja sittdansa lite i stolarna.

Grekland – ”Rise Up” med Freaky Fortune feat Riskykidd. Här har jag gjort en tvär u-sväng i mitt tyckande. Tyckte låten var rätt tjatig och trist när jag såg videon – men på scen blir det något helt annat! Wow, som de får igång alla med sitt tempo och glada humör – och inte blir det sämre av att de hoppar studsmatta också! Kvällens adrenalininjektion!

Rumänien – ”Miracle” med Paula Seling & OVI. Även här suddar jag en smula i mitt tidigare tyckande (man är väl inte sämre Eurovision-kvinna än att man kan ändra sig!). Rumäniens bidrag funkar bättre på scen och blir rätt kraftfullt med lite extra draghjälp av eldpelare och annat visuellt. Blir nog en finalplats.

Irland – ”Heartbeat” med Can-Linn feat Kasey Smith. Också en låt som växer på scen. Casey sjunger bra och killar i kilt som dansar piggar upp det hela. Jo, jag tror det här kan funka och skicka vidare Irland till lördag.

Slovenien – ”Round And Round” med Tinkara Kovač. Uppenbarligen hade vi inte eldat upp alla flöjter förra året – en enda rackare har lyckats smyga in i årets tävling och den håller Tinkara hårt i. Och för alla flöjtentusiaster finns det ju då bara en låt att rösta på… och det är en rätt hyfsad låt också. Kan gå.

Malta – ”Coming Home” med Firelight. För de som är mer lagda åt folkrockhållet finns det ett par bidrag att välja – men jag tippar att de flesta väljer Malta. Även om jag själv tycker att Georgien är roligare – men lite konstigare och smalare. Malta står bredbentare i folkmusikmyllan och drar förmodligen fler röster.

Tycker ESCharlotte

Mobil-stjärnhimmel över Norges Carl Espen.

Mobil-stjärnhimmel över Norges Carl Espen.

Georgien kör med fallskärm på scenen - frågan är om det räddar dem?

Georgien kör med fallskärm på scenen – frågan är om det räddar dem?

Publiken som sitter längst fram får det varmt om öronen när Rumänien uppträder...

Publiken som sitter längst fram får det varmt om öronen när Rumänien uppträder…

 


(0)
(0)Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…