Annons
Annons


Osminkad look årets största skönhetstrend


Nu är det naturlig skönhet som gäller. Efter många år där kosmetisk skönhet hypats och kirurgiska ingrepp ökat lavinartat kommer nu motreaktionen. Den naturliga, avskalade skönhetstrenden lyfts fram som årets starkaste beautyfenomen.

Annons

Den spacklade looken med tjocka lager smink är helt ute – i stället är det naturlig skönhet och nedtonad make up som dominerar beautyvärlden. New York Times kallar trenden ”den nya skönhetsstandarden” och brittiska Vogue talar om ”raw beauty”, där lite concealer är allt som behövs i morgonrutinen och till och med mascara är bannlyst.

Gilla Allas.se på Facebook

På catwalken är trenden särskilt tydlig. Designers som Alexander Wang, Balmain, Emilio Pucci och Lanvin använde sig alla av osminkade modeller i sina senaste modevisningar. Kändisar som Gwyneth Paltrow och Beyoncé lägger upp osminkade ”selfies” och i sociala medier sprids hashtaggen #nomakeup. När den världskända modebloggen Man Repeller nyligen publicerade ett inlägg med rubriken ”Why I Don’t Wear Makeup” blev det så klickat att sajten kraschade.

 

Källa: Swiss Clinic AB


(5)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…