Annons
Annons


Den syndiga sanningen: Därför älskar vi kyssar!

Händer smeker och läppar möts. Att förenas i en kyss har många kroppsliga effekter. Inte konstigt att vi älskar denna sensuella form av närhet.


Man och kvinna kysser varandra.

Intimare än så här kan det knappast bli…

Vår mun är en starkt erogen zon med mängder av nervbanor. Läpparna är mer än 200 gånger känsligare än våra fingertoppar.

När vi närmar oss vår partner och tar in dennes doft, smak, mun och tunga uppstår en sensorisk explosion. Inte bara sinnet, utan även kroppen, tycker om kyssar och hälsoeffekterna är många.

Annons

Här är 6 starka skäl till varför vi älskar kyssar:

1. Vi blir lyckligare
Kyssar får hjärnan att producera dopamin och endorfiner, som tillsammans ger oss njutning och lyckorus. Samtidigt blockeras hjärnans negativa känslor. Kysser vi någon för första gången blir känslan extra stark, eftersom dopaminet stimuleras av nya situationer.

Gilla Allas.se på Facebook

2. Vi blir av med stress
Den fysiska njutningen vi upplever av kyssar frigör också oxytocin, ett rogivande hormon. Oxytocin bidrar dessutom till att stresshormonet kortisol sänks. Ju oftare vi är intima med vår partner, desto lägre kortisol får vi.

3. Vi förbränner fett
Vid en het kyss aktiveras totalt 146 muskler i kroppen, varav 34 är ansiktsmuskler. Leder kyssen till intensivt hångel kan vi förbränna runt 26 kalorier (kcal) i minuten. Inget dumt träningspass alltså.

4. Vi blir vackrare
Det sägs att vi ser yngre ut av att träna våra ansiktsmuskler. Eftersom kyssar även gör oss lyckligare framkallas våra bästa – och vackraste – sidor.

5. Vi sänker blodtrycket
Det är ingen hemlighet att kyssar ökar både hjärtslag och blodflöde till erogena zoner. När hjärtslagen går upp vidgas blodkärlen, vilket i sin tur sänker blodtrycket – något som är ytterst hälsosamt.

6. Vi stärker immunförsvaret
Kyssar håller oss slutligen friskare. Samtidigt som vi byter saliv med varandra förintas farliga bakterier i munnen och vårt immunförsvar stärks.

Läs också: Kvinnorna har röstat: Här är mannens sexigaste kroppsdelar!

Av Margaretha Malmgren
Källor: Fit Living och Aftonbladet

Köp en dildo till specialpris i vår shop!

Läs mer här!

LÄS OCKSÅ


(54)
(0)


Annons


Annons

Senaste från allas

Laddar nästa sida…